Ingredienser
4 port



4 skivor lammstek eller 4-8 lammkotletter
4 paprikor, olika färger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rumsvarmt smör
2 msk pesto
1 dl riven lagrad ost, t ex Präst


Gör så här
Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt. Grilla dem i övre delen av ugnen tills de börjar bli svarta. Spola paprikorna i kallt vatten och dra bort skalen. Dela dem på mitten och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra köttet. Stek det i smör i en stekpanna ca 2 min/sida. Lägg köttet ovanpå paprikorna. Rör ihop smör, pesto och ost. Bred det på köttet. Gratinera köttet i övre delen av ugnen några minuter. Servera köttet med paprikan. Fullkornspasta eller perboiled ris, gärna fullkorn är gott till.

GI-inspirerat recept (medel).

Källa: Arlaköket nr 2 2001