Ingredienser
500 g färska rödbetor
1 morot
1 liter örtbuljong
2 potatisar
1 gul lök
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt

Ädelostkräm
75 g Kvibille gräddädel
2 dl Arla köket lätt crème fraiche
½ krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Börja med att blanda ädelostkrämen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt.

Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock cirka 20 minuter.

Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10–15 minuter tills alla rotfrukter är mjuka.

Späd eventuellt med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt. Servera soppan med ädelostkräm
och bröd.

Källa Arla