Kryddig chai-latte

Pröva något hett och doftande - svart te, kryddor och varm mjölk.

Förstora

Ingredienser
1 st

2 dl vatten
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 bit kanelstång
4 kardemummakärnor
1–2 tsk svart te
1 dl mjölk
2 tsk råsocker eller strösocker

Gör så här:
Sjud vatten och kryddor i en kastrull med lock, ca 5 minuter. Tillsätt teet och låt det dra ca 5 minuter. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Sila teet och häll i ett glas. Smaksätt med socker och häll på mjölken och skeda på skummet. TIPS! Använd färdigblandat chai-te istället!

Chokladkaffe med kanel

En god moccacino gör du enkelt hemma i ditt kök.

Förstora

Ingredienser
1 glas

2 bitar mörk choklad (gärna 70% kakaohalt)
1 dl espresso eller mörkrostat kaffe
1 dl mjölk
1 krm kanel

Gör så här:
Lägg chokladbitarna i botten på ett glas eller mugg. Häll över kaffet och rör så att chokladen smälter. Värm mjölken i en kastrull, vispa hela tiden tills det blir skum. Häll det över kaffet. Strö över kanel.

Pralinlatte

Varmt kaffe med smak av punch. Lika gott som en hel efterrätt.

Förstora

Ingredienser
1 st

ca 3/4 dl nybryggd espresso eller starkt kaffe
2–3 punchpraliner
2 dl mjölk

Gör så här:
Hacka pralinerna och lägg i botten på ett glas. Värm mjölken försiktigt till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll kaffet över chokladen och rör om. Häll på mjölken och skeda på skummet. TIPS Byt ut punchpralinerna mot 2 bitar Plopp eller Center.

Mynta-thé

Friskt, fräscht örtte ska helst göras med färska myntablad.

Förstora

Ingredienser
2 stora glas

5 dl vatten
1 msk grönt te
ca 1 dl färska myntablad

Gör så här:
Koka upp vattnet och låt svalna något. Häll det över teet och myntabladen. Låt stå och dra ca 5 min.

Alla recept kommer från arlafoods.se