Ingredienser
8 port

1,2 kg grytbitar av älg eller nötkött
3 dl rödvin
4 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
6 msk vilt- och kantarellfond
20 krossade enbär
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
3–4 gula lökar
smör
1 msk majsstärkelse

Till servering:
gelé, svamp och purjolök

Gör så här: Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka under lock ca 1 ½ tim.Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min. Servera med kokt potatis, gelé, smörfräst svamp och purjolök.

Källa: Arla