… och här är vinnaren i vår tävling

”Lars Lerin – man kan vara tyst med honom utan att det blir pinsamt.”

Så sammanfattar vinnaren Britt Johansson från Bureå sitt val.
Hon vinner en hotell-övernattning på valfritt Elite hotel.

Grattis, Britt!

Glöm machomannen med muskler och tatueringar. Nu gäller mjukismannen igen. Han som vi vill sova bredvid i en nödsituation. Han som vågar prata om känslor och visa alla sina sidor, såväl maskulina som feminina, erfarna som barnsliga, fina som fula.

Som Arja Karlsson i Trångsund skriver om vinnaren:
”En härlig kille som har yin och yang i balans.”

Ni vill prata och skratta och gråta med drömmannen! Att dela säng kan handla om sex men behöver inte göra det. ”Inget sex, bara spex”, skriver Inger Taflin i Leksand om honom: Lars Lerin, som fick flest röster av alla – 14 procent!

En vacker man som både glänser och blottar sina svackor. Och har humor – en viktig egenskap, tycker ni; liksom allvar – ni vill prata om meningen med livet.

På andra plats kommer Jan Eliasson, med 6 procent av rösterna – en snygging som gör världen bättre.

Lite drygt 5 procent fick trean Rolf Lassgård, som inte räds någon roll och lät sig förvandlas till en sorgsen, bitter gubbe i filmen En man som heter Ove och blev tokälskad.

Vardera 5 procent fick Hans Rosling, kungen av statistik, och Tomas Ledin, kungen av snällrock.

Andra kungligheter lockade också. Som kungen, Carl XVI Gustaf. Donatella Kangas i Stockholm valde honom ”för att få känna mig som en drottning”. Och hon kanske slår huvudet på spiken; vi vill helt enkelt dela hotellsäng med en man som inte tar allt syre i rummet. En man som får oss att slappna av och med vilken vi kan vara oss själva utan att hålla in magen eller göra oss mindre än vad vi är.