Fakta Kuba mars 2018

Förstora

När:  21–31 mars 2018
Pris (del i dubbelrum):
Prenumeranter 29 995 kr
Icke prenumeranter 30 995 kr
Enkelrumstillägg: 5 900 kr (på förfrågan)

I resan ingår:
• Reguljärflyg i ekonomiklass, t/r Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Havanna.
• Flygplanstransfers t/r, dagsaktuella flygskatter och bränsletillägg.
• Del i dubbelrum, alla utrustade med eget badrum, luftkonditionering, minibar och en safetybox (i Havanna och Varadero).
• Alla transfers enligt programmet i luftkonditionerad buss.
• Svensktalande guiden Hanna Asp under hela resan.
• Representant från M-magasin under hela resan.
• Alla gemensamma måltider i programmet (9 frukost, 7 lunch, 5 middagar samt måltider ombord på flygningar).
• All dricks.
• Vatten ombord på alla busstransfers (max 2 per person & dag).

Ingår ej i pris:
• 
Måltider och aktiviteter på egen hand.
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd för deltagarna.
• Dryck under måltiderna.

Boende:
4 nätter Hotel Telégrafo, Havanna.
2 nätter Casa Particular, Trinidad.
3 nätter Blau Hotel, Varadero.

I Havanna åker vi klassiska 50-talsbilar, dansar salsa, dricker kubansk rom och prövar på att rulla kubanska cigarrer.


Vi besöker också Ernest Hemingways hem och favoritbar. Den koloniala pärlan Trinidad tar oss tillbaka till en svunnen tid. Där bor vi hemma hos en kubansk familj – ett minne för livet.

Vi avslutar vid en paradisstrand i Varadero med några dagar sol, bad i kristallklart vatten och tid att umgås. Med oss på resan följer vår svenska guide, Hanna Asp, och en från oss på M-magasin.  

Resan dag för dag – i korthet

DAG 1: Avresa från Stockholm/ Göteborg/ Köpenhamn. Transfer till hotell. För de som önskar, gemensam middag på närbelägen restaurang. 

DAG 2: Promenad i gamla Havanna. Efter gemensam lunch i gamla stan, får vi en tur i ikoniska 50-talscabrioleter genom staden. Gemensam välkomstmiddag. 

DAG 3: Buss till Finca Vigía, där Ernest Hemingways skrev Den gamle och havet. Mot kvällningen ett par timmars salsalektion. Efter gemensam middag kanske ett besök på någon av stadens dansklubbar. 

DAG 4: Heldag i Havanna. Den gamla stadsdelen, La Habana Vieja,fascinerar. Njut av folklivet från en uteservering vid Parque Central och följ veteranbilarna som stånkar förbi. Promenera i långsam takt och in Havannas själ. 

DAG 5: Mot sydkusten. Besök i museet till minne av Grisbuktsinvasionen, besök i en cigarrfabrik. Vidare till världsarvsstaden Trinidad, och incheckning in hos våra kubanska värdfamiljer där vi ska bo de kommande två nätterna. Kvällen inleder vi med romprovning på stadens torg. 

DAG 6: Guidad vandring i nationalparken Topes de Collantesregnskog. På kvällen rekommenderar vi en middag hemma hos era värdar för att lära känna Kuba på riktigt. 

DAG 7: Mot nordkusten genom Valle de los Ingenios, ett annat av Unescos världsarv. I Santa Clara besöker vi Che Guevarasmausoleum. I Varadero väntar ett par dagars avkoppling med sol, bad och promenader längs sandstränderna.

DAG 8 & 9: Två dagars avkoppling på den 20 km långa stranden i Varadero. Hit lockas majoriteten av de närmare tre miljoner turister som reser till Kuba varje år. Ändå är det lätt att hitta en folktom sträcka att breda ut sig på. Ibland har man turen att hamna mitt i en fest på stranden där kubanerna släpper loss,  dansar salsa och dricker rom. 

DAG 10: Hemresa via Amsterdam till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Läs Amelias rapport från en tidigare Kuba-resa. 
Boka online hos Trackers.
Eller ring Trackers 08-669 22 00.