Fakta Sydafrika 12–21 mars 2018

Förstora

DATUM: 12–21 mars 2018. Boka här.

Pris: Prenumeranter 29 990 kr. Icke prenumeranter 30 990 kr. Priset avser del i dubbelrum. 
Telefon: Trackers 08-669 22 00

Allt detta ingår:
 Reguljärflyg i ekonomiklass, t/r Arlanda–Kapstaden (enligt tidtabell på m-magasin.se). 
 Flygplatstransfers t/r, dagsaktuella flygskatter (SEK 4 200 kr) och bränsletillägg.
 Del i dubbelrum, alla utrustade med eget badrum, luftkonditionering, minibar och en safetybox. Tillägg för enkelrum: 4 000 kr (på förfrågan).
 Alla transfers enligt programmet i luftkonditionerad ”Luxury Coach”.
 Svensktalande guide under hela resan.
 Samtliga gemensamma måltider i programmet (7 frukostar, 5 luncher,
5 middagar samt måltider ombord på flygningar). Dryck tillkommer.
 4 game drives i öppna jeepar för max 6 personer.
 ”Game Walk” med ranger genom bushen i Madikwe (begränsat antal).
 2 x ”sundowner”.
  Dricks till rangers och lokalguide (ej till hotellpersonal). 
  Vatten ombord på alla våra busstransfers.
  Bagagebärare på flygplatser och hotell.

Obs! Lodgen ligger inom ett lågriskområde för malaria och gäster bör kontakta sin husläkare för rådgivning före resan.

Teknisk arrangör: Trackers AB

Du får uppleva landets enastående natur, möta de vilda djuren liksom en spännande kultur. Som medarrangör har vi Trackers, en av Sveriges mest kunniga resebyråer på just safariresor. Även den här gången har vi vår guide Karin Hoole, grundare av barnhemsorganisationen A Reaching Hand och med ett engagemang utöver det vanliga. Hon tar oss med till kåkstaden Langa och mötet med barnen där blir lika oförglömligt som mötet med de jagande lejonen. Dessutom är Karin utbildad sommelier – perfekt i vindistrikten! 

Förutom safari får vi uppleva Kapstaden, Taffelberget och den dramatiska naturen vid Godahoppsudden. Det ges flera tillfällen till shopping, vi äter på mysiga restauranger och besöker vingårdar. 

Som alltid följer någon av oss på M med – välkommen till en unik resa med M-magasins särskilda ”flavour”!

Förstora

RESAN DAG FÖR DAG

DAG 1: Avresa med reguljärflyg från Sverige.

DAG 2: Vårt lokala team möter i Johannesburg och vi tar buss till Madikwe Game Reserve (ca 5 timmar), ett av de största malariafria viltreservaten i Sydafrika, med möjlighet att se The Big Five (buffel, elefant, lejon, leopard och noshörning). Efter lunch checkar vi in på eleganta Tau Game Lodge (taugamelodge.co.za). I solnedgången blir det game drive – safari – i öppna Land Rovers. Gemensam middag på lodgen. 

DAG 3: Game drive i soluppgången. Tillbaka på lodgen äter vi frukost följt av egentid. Gemensam lunch och game drive i skymningen. Middag på lodgen.

DAG 4: Game drive i soluppgången, frukost på lodgen och avfärd mot Johannesburg och flyg till Kapstaden. Vårt lokala team möter och vi får en kort guidad stadstur. Vi checkar in på vårt hotell med havet utanför dörren. Middag med mat och underhållning från olika delar av Afrika. 

DAG 5: Vi besöker trendiga marknaden Biscuit Mill, med allt från delikatesser till det senaste inom designvärlden. Lunch på egen hand. Gemensam middag på Beluga, med en kosmopolitisk meny med inslag av det lokala afrikanska köket. 

DAG 6: Vi åker söderut längs Kaphalvön och stannar vid Godahoppsudden. Efter en sen lunch vid False Bay med en fantastisk utsikt åker vi tillbaka till Kapstaden. Middag på egen hand.

DAG 7: Guidad tur till Robben Island och sedan gemensam lunch. Därefter besöker vi några av A Reaching Hands projekt i kåkstäderna. Vi får lära mer om kulturskillnader och levnadsförhållanden i landet. Middag och kvällen på egen hand.

DAG 8: Vi åker till Taffelberget och vidare till vindistriktet och ett antal vinproducenter. På Boschendal blir det vinprovning och en god picknick. I Franschhoek finns tid för shopping. Gemensam middag på Belthazar, en av Kapstadens bästa grillrestauranger. 

DAG 9: Utcheckning. Besök i Hout Bay på Original T-Bag Design, där tepåsar åter-används och förvandlas till konstverk och 
i sin tur ger en behövlig inkomst. Lunch i Camps Bay och efter det Green Market Square, med afrikansk marknad och möjlighet att göra några sista fynd. Transfer sen eftermiddag till flygplatsen. 

DAG 10: I Sverige på eftermiddagen.