Fakta om resan

Förstora

Datum:
2–6 september 2015
Pris: 14 995 kr för prenumeranter. 15 495 kr för icke prenumeranter
Enkelrumstillägg: 2 000 kr.
Länk till resebyråns bokningssida.
Eller ring: 08-556 976 10.

Allt detta ingår:

Flyg: Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Boende: Fyra nätter på hotell med del i dubbelrum.
Mat & dryck: Frukost samtliga dagar, tre luncher och tre middagar.
Aktiviteter: Guidad stadsvandring i Alberobello och Lecce. Matlagninskurs, olivoljeprovning, pizzica-show, vinprovning och ett kulturevent.
Förstora Övrigt: Svensktalande guide Alessia Cerulli är med under hela resan. Alla transfers enligt program. Dagsaktuella skatter, flygskatter och bränsletillägg.

Förstora M i samarbete med thealps.com

Teknisk arrangör: The Alps.


DAG 1: Vi landar i Bari där vår svensktalande guide Alessia Cerulli möter och tar oss till Masseria Chiancone
i närheten av Ostuni. Där bor vi i två nätter med fantastisk utsikt över Murgiadalen. Efter en aperetivo äter vi vår välkomstmiddag.

DAG 2: Efter frukost åker vi till staden Alberobello där vi får en guidad tur. Sedan vidare till Polignano à Mare för en lunch vid havet. Sedan promenerar vi längs stadsmuren med milsvid utsikt över havet. Vi åker vidare till Ostuni, den vita staden. Efter att ha sett Ostuni hinner vi promenera på egen hand och njuta av staden. Tillbaka på hotellet håller matkunniga Alessia matlagningskurs tillsammans med en lokal kock. Vi lagar vår egen härliga middag.

DAG 3: Efter frukost åker vi till Gallipoli. Vi guidas i den gamla staden och äter sedan lunch. Därefter beger vi oss till Lecce. På vägen dit besöker vi en olivoljegård och får en olivoljeprovning. Dessutom får vi se en pizzica – en traditionell dans från Apulien. Vi checkar in på hotellet i Lecce och äter middag på en typisk trattoria.

DAG 4: Efter frukost åker vi till vingården Masseria Li Veli, resans höjdpunkt. Där visas vi runt och får se hur vinerna i Amelia Adamo Wine
Collection produceras. Vi njuter av vinprovning och sedan en italiensk lunch. Tillbaka i Lecce får vi en guidad tur i denna vackra, tvåtusenåriga stad med sina vindlande gränder. Middag på egen hand innan vi samlas för en gemensam kulturupplevelse.

DAG 5: Hemresa.