Åk på barnbarns-resa till Paris 14-17 juni 2013 – Fullbokad

Ta med ett eller flera barnbarn och upptäck Linnea i Målarens Trädgård!

Precis som lilla Linnea, i Christina Björks & Lena Andersons bok om Linnea i Målarens Trädgård, gör vi en resa till Paris och Giverny. Många barn som läst boken, har undrat om den vackra trädgården finns på riktigt och om man kan besöka Hotel Esmeralda.

Nu gör vi en specialresa för barn och vuxna till Paris, där vi får uppleva många av de saker som Linnea gjorde. Förutom Claude Monets hus med tillhörande trädgård, kommer vi att få uppleva mycket annat. Vi åker upp i Eiffeltornet, vandrar bland målarna i Montmartre och hälsar på smådjävlarna i Notre Dame. Naturligtvis promenerar vi omkring i kvarteret runt Hotel Esmeralda och klappar på det urgamla trädet alldeles intill hotellet.

Med oss har vi den mycket omtyckta guiden Peter Wik som kan allt om Paris. Han tar hand om oss och ser fram emot att få visa alla barn Linneas favoritställen och lite till!
Välkommen med på en spännande resa för både stora och små!

Program dag för dag

Dag 1 – Fredag 14 juni

Avresa på eftermiddagen med reguljärflyg från Sverige. Vår reseledare, Peter Wik, möter oss på Arlanda och vi landar i Paris på kvällen. Väl på hotellet väntar en god natts sömn innan alla spännande utflykter börjar!   

Dag 2 – Lördag 15 juni                                                       

Redo att börja vår upptäcktsfärd i Paris. Vi får en guidad stadsrundtur.
Vi besöker konstnärskvarteret Montmartre och Sacre Coeur och i de trånga gränderna och på de små torgen trängs konstnärerna med sina stafflier och målarpenslar. Sedan åker vi till Paris hjärta, med Champs Elysées och Triumfbågen. Här äter vi lunch på något lämpligt café eller en restaurang som Peter tipsar oss om.

Som en förberedelse inför besöket i Giverny, gör vi ett besök på Musée Marmottan. Här ser vi några av de vackra tavlor som Claude Monet målat och kanske kommer vi att känna igen några av motiven under morgondagens besök i hans trädgård.

Sedan väntar Eiffeltornet! Här åker vi allra högst upp till toppen och får en fantastisk utsikt över Paris. Åter på hotellet äter vi gemensam middag innan vi alla somnar sött.
Måltider som ingår denna dag: frukost, middag.

Dag 3 – Söndag 16 juni

Vi åker tidigt till Giverny där vi äntligen får se huset där Claude Monet bodde med sin fru Alice och deras åtta barn. Vi ser oss omkring och fortsätter sedan ut i parken för att leta efter dammen och den lilla gröna bron. Under sommaren blommar tusentals blommor i parken. Vi slår oss ner på Monets favoritbänk och njuter av grönskan och den spegelblanka dammen.

Man blir hungrig av att vara utomhus så nu åker vi vidare till en restaurang där vi äter en riktigt fin fransk lunch. På kvällen ska vi ut på nya äventyr och tar då tunnelbanan till stan för att äta middag tillsammans. Därefter väntar en härlig båttur på Seine under Paris alla vackra upplysta broar.
Måltider som ingår denna dag: frukost, lunch, middag.

Dag 4 – Måndag 17 juni                                                                              

Vi åker till Musée Orangerie des Tuileries för att titta på de vackra näckrostavlorna som Claude Monet målat. Tavlorna är enorma och täcker hela väggarna i två stora salar och utanför finns Tuilerie-trädgården där man kan ströva omkring, ibland finns det segelbåtar i dammen och åsnor att rida på. Vi fortsätter till Notre Dame där vi klättrar upp de 255 trappstegen ända upp i tornet för att hälsa på smådjävlarna och se klockorna som Ringaren i Notre Dame ringde i. Vi har en fantastisk utsikt över staden och kan titta ner på Hotel Esmeralda som ligger alldeles i närheten.

Vi promenerar från Notre Dame över Seine till Latinkvarteren där Hotel Esmeralda finns. Hotel Esmeralda är litet och ofta fullbelagt, men har vi tur får vi komma in och titta på rummet där Linnea bodde när hon var här. På kvällen tar vi farväl av Peter och landar sedan vid midnatt och tar farväl av våra nya vänner!
Måltider som ingår denna dag: frukost, smörgåslunch.

NUVARANDE Åk på barnbarns-resa till Paris 14-17 juni 2013 – Fullbokad
NÄSTA Fullbokat! Res med M till Sydafrika – 11 dagar 15–25 november 2013