Hälsa på havet!

För elfte gången har M-magasin kryssat med läsare på Östersjön. Må bättre-kryssningen 10–11 april lockade över 500 M-läsare, som efter ett dygn kunde lämna M/S Baltic Queen med stora leenden på läpparna och massor med ny hälsoinspiration.  

Den röda hälsotråden var: ta det lugnare, njut mer!

Yvonne Lin, hälsovetare med stor kunskap kropp, mat och träning, pratade om österländsk balans i livet, om hur vi kan byta hets mot harmoni. Vi prestationsindivider, som är vana att ha tio bollar i luften, kan behöva tänka om. I stället för att mäta hur snabbt vi springer 100 meter, ska vi kanske testa hur långsamt det går att springa samma sträcka.

Yvonne bjöd på mycket tänkvärt – och så visade hon Amelia och publiken hur man gympar utan gym och redskap – det enda som behövs är en väninna!

Artisten Andreas Johnson underhöll från scenen med hits som Sing for me och Glorious liksom uppskattade Elvis-klassiker – och samtalade med Amelia om att vara anhörig till någon med Alzheimers.  Andreas förlorade sin mamma i Alzheimers och är i dag ambassadör för Alzheimersfonden.

Cathrine Schück, M:s kostrådgivare, vet att vi äter av tusen olika anlednigar. Ibland äter vi för att vi faktiskt är hungriga, men lika gärna kan vi äta för att vi är sugna, ledsna, arga, kära, olyckliga …  Hon uppmanade oss att bli lite detektiver i våra egna liv och ta reda på varför vi äter, den insikten är en bra början för att nå trivselvikten. ”Men sluta att älta, bullen du åt i går var i går, var lite förlåtande mot dig själv”.

Många M-läsare ville prata med Catrhine (t h), bland andra Monica Wall.  

Resans sponsor Daily sports, specialister på golf- och träningskläder för kvinnor, lockade massor med M-läsare som ville få en snygga, sköna och funktionella kläder till sommarens aktiviteter.

Daily Sports värmde upp alla redan i avgångshallen med en rolig putt-tävling. Och så här glad blev Amelia när hon satte sin första hole-in-one!

Städdrottningen Marléne Eriksson fullkomligt älskar fläckar – och berättade för M-läsarna hur man får bort dem. Hon har blivit hela Sveriges städguru och väljer ättika, citron, grapefrukt och potatismjöl framför kemiska skurmedel på flaska. 

Makeup-artisten Mia Högfeldt hade en ström av lyckliga mappies – hela 50 stycken! – som fick goda sminkråd. Aina de Besche var mycket nöjd, både med goda råd för öppnare blick och läppstipft som sitter där det ska. 

Glädjespridaren Mikael Andersson, född utan armar och ben, egen företagare och fyrabarnspappa, fick oss att både skratta och gråta.  ”Jag är en priviligerad person, jag lever ett fantastiskt liv, jag får göra det omöjliga möjligt”.

Mia Högfeldt med läsaren Marianne Folcke.

Skratta mer, stressa mindre. Tv-doktorn Stefan Brandt, överläkare i näringslära och forskare, gav oss nycklarna till fler aktiva och friska år.  Den sociala faktorn visar sig vara allt viktigare för vår hälsa: ”Att skratta tillsammans är en jätteviktig friskfaktor”. 

En sak i taget. Susan Billmark kan det mesta om att vara orolig – och hur man kommer över förlamande ångest. Hon och maken Mats har tillsammans skrivit förra årets storsäljare Lär dig leva och har blivit riktiga lugn- och ro-specialister. Här vid signeringsbordet.

Inger Tobell, Ingrid Holmér och Susanne Bertilsson. Våra alltid lika glada och trevliga ”kryssare” som lärde känna varandra på en av våra resor till Japan.

Amelia delar ut goodiebags som bland annat innehöll oliver från Matric och dagkräm från L’Oréal.

Glada resenärer på vägs ombord för ett dygns hälsoinspiration.

Vår samarbetspartner:

  

  

NUVARANDE Hälsa på havet!
NÄSTA Vad är en kemisk peeling?