Lyckliga till havs – för nionde gången!

För nionde gången har M-magasins Lyckokryss lagt ut i Stockholm och kryssat till Åbo och tillbaka. Den här gången med 700 förväntansfulla Mappies ombord. 

Och visst, våra själar och hjärnor fick ett generöst smörgåsbord sig till livs, och vi återvände med behagligt gung i benen och många leende på läpparna. 

Som vanligt – inehållsrik påse till alla vid ombordstigningen.

Vi fick ta del av Louise Hoffstens starka historia om att leva med MS, en svår sjukdom som drabbade artisten med den fantastiska stämman för 20 år sedan. Och vi fick njuta hennes blues från scenen.

Ilon Wikland berättade i ett samtal med Mark Levengood om allt från den smärtsamma flykten 1944 över samma hav som vi nu seglade på, till deras unika vänskap över konstnärs- och åldersgränser.

Majgull Axelsson tog oss med bakom kulisserna på Jag heter inte Miriam, en roman som har sitt avstamp i Auschwitz och som hon har byggt med både journalistisk research och romanförfattarens frihet.

Lasse Berg tog oss med till de kopulerande Bonoboaporna, som hellre älskar än slåss.

Fredrik Backman gjorde ett av sina sällsynta framträdanden och avslöjade hur mycket av romanfiguren Ove han egentligen har i sig.

Birgitta Rasmusson inspirerade oss till kafferep med minst sju sorters kakor – eller möjligen champagne därtill, båda kombinationerna lika trendiga.

Och Yvonne Linn gav oss en nostalgitripp från workoutens vagga med benvärmare till dagens sökande inåt i lugnare träningsformer som qigong. Dygnet till havs var som ett välmatat, inspirerande och överraskande M-magasin.

 

Lyxig buffé till middag.

Många passade på att inhandla böcker med dedikationer.

Keepitup sålde träningskläder ombord.

Några av våra nöjda resenärer, från vänster: Ingemo Pavanelli och Eva-Britt Pettersson, båda från Eskilstuna, Ann Fredriksson, Tyresö och Ulla Dieker, Askersund.

Våra samarbetspartners:

NUVARANDE Lyckliga till havs – för nionde gången!
NÄSTA Promenera med oss i Paris i vår!