Lyckokryssa med oss!

Häng med på vår succébåt! Låt dig inspireras av våra handplockade föreläsare! 13–14 oktober 2013.

M-magasin lyckokryssar varje höst. En båt fylld av glädje – denna gång med 6 föreläsare, spännande frågesport och en härlig mousserande modeshow. Är du hel- eller halvårsprenumerant får du rabatt.

M:s kryssningar till Åbo liknar inga andras. Vi har samlat ihop en D-vitamininjektion av proffsiga föreläsare. Ett gäng som piggar upp i höstmörkret och som alla talar om var sitt angeläget ämne. För åttonde gången tar Amelia Adamo på sig kaptensmössan och styr oss rätt bland kobbar och skär.

Vi äter och dricker gott, umgås och underhålls, blir gladare och klokare tillsammans med våra handplockade föreläsare. Följ med oss du också!

Våra föreläsare ombord:

Rikard Wolf skriver, sjunger och uppträder. Ofta i Rikards fall handlar det om passion med stort P. Den största är nog musiken och i augusti kommer en ny skiva. Det är en kärlekshyllning till livet och förälskelsen. Några av dessa sjunger han för oss på kryssningen. Men vänta er mer av denne spännande, sökande man. 

Karin Alvtegen är en av Skandinaviens mest lästa och uppskattade författare. Hon skriver om dem som inte är så lättälskade. Fjärilseffekten, den senaste boken, handlar om livet och döden, hur allt hänger samman och hur vi förvaltar det viktiga. Hon talar om skrivandets tvivel och lyckokickar. Och hon vill veta hur du tänker!

Johan Jonassons succébok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har sålts i över fyra miljoner exemplar runt om i världen, och blivit film med Robert Gustafsson (biopremiär i jul). Jonas berättar roligt och berörande om historien bakom boken och hur succén förändrade hela hans liv. Nu aktuell med Analfabeten som kunde räkna.

Blomsterkonstnären Gunnar Kaj som i 13 år ansvarat för Nobelbankettens alla blomsterarrangemang. Har gjort flera uppmärksammade utställningar. Aktuell med den fantastiska boken Låt det blomma! – om Nobelblommor och annat vildvuxet. Bäst av allt: Han får oss att blomma! 

Hur frisk kan man bli innan man blir sjukligt normal? Pelle Sandstrak har en enastående förmåga att beröra sina lyssnare. Författare till böckerna Mr Tourette och jag och Tourette on tour. Vi får glimtar ur ett liv fyllt av tics, tvång och förtvivlan. I dag är Pelle så frisk han vill vara.

Vad betyder ålder? Dramatens drottning berättar ärligt om sitt liv som skådespelare, mamma och kvinna. Marie Göranzon är ständigt aktuell i tv och på scenen. Nu också i boken Scenens lust och magi om två av våra största scenpersonligheter – Marie och maken Jan Malmsjö.

 

Dessutom:

• Jenny Lindh & Leo Lundberg leder Lycko-quiz! Testa dina litteraturkunskaper i denna underhållande frågesport som är ett bejublat inslag på Stockholms krogar och som vi nu kan presentera på M:s lyckokryss. Lycko-quizen leds av Jenny Lindh, M-magasins bokskribent, och Leo Lundberg, bibliotekarie och idéspruta.

• Jessica Cato 
Mousserande modeshow i ett rasande tempo och till rungande musik. Det handlar om kläderna som befriar och prisar gäddhänget.

 

 

I samarbete med:

 

NUVARANDE Lyckokryssa med oss!
NÄSTA Enkät: Vem skulle du helst vilja sitta bredvid på en långflygning?