FULLBOKAT! London med Harry Potter

Ta med ett eller flera barnbarn och upptäck London och Harry Potters värld. Båda våra avgångar är nu fullbokade.

Den engelska världsmetropolen London är hetare än någonsin och har något att erbjuda för alla åldrar. Tillsammans med Peter Wik kommer både barn och vuxna att upptäcka staden på ett alldeles speciellt sätt.

Vi kommer att gå på Madame Tussauds vaxkabinett, åka röd dubbeldäckare, tunnelbana, äta fish & chips och gå på museum! En av höjdpunkterna blir ett besök i Harry Potters studio där vi får se miljöerna från filmerna och kanske få reda på några filmtrix.

Vi kommer också att gå på den fantastiskt fina musikalen Lejonkungen. Kort sagt blir det innehållsrika dagar med nya vänner och härliga minnen.
Som vanligt följer en representant från M-magasin med och tar hand om alla.

Resan dag för dag
Dag 1, måndag 13 juni / torsdag 11 augusti
Vi träffas på Arlanda för att checka in och flyga med Norwegian till London Gatwick där vi landar kl 12.10. Vidare med buss till centrala London för en kortare stadsrundtur. I bussen kommer Peter Wik att berätta mer om vad vi ska uppleva under de spännande dagarna i London. Under färden passerar vi kända Londonsymboler som Buckingham Palace, Big Ben och Westminster Abbey. Vi besöker det kända vaxkabinettet Madame Tussauds. Här finns verklighetstrogna vaxdockor av kända människor genom tiderna. Det grundades av vaxskulptören Marie Tussaud redan 1884. Vi tittar på alla kändisar i vax som är kusligt lika sig själva. Sedan åker vi till hotellet och checkar in. På kvällen äter vi klassisk fish & chips i närheten av hotellet. Middag ingår.

Dag 2, tisdag 14 juni / fredag 12 augusti 
Efter hotellfrukosten gör vi en heldagsutflykt till Harry Potterstudion. Fantasyserien om Harry Potter är skriven av författaren J.K. Rowling. Den första boken kom 1997 och den sjunde och sista boken kom 2007. Böckerna har gjort succé och översatts till 63 språk. De har fått många barn att börja läsa mer. Vid studion kliver vi in i riktiga filmkulisser och upptäcker magin bakom specialeffekterna. Bakom kulisserna får vi reda på många av hemligheterna i Harry Potter-filmerna! Vi går över stengolvet i ikoniska Hogwarts Great Hall, möter animatroniska varelser och vandrar längs Diagongränden. I dessa filmateljéer gjordes alla åtta filmer, där det omöjliga blev till verklighet på filmduken. Alla barn får en Harry Potterbok ett par veckor före avresan. Kvällen tillbringas på egen hand. Frukost ingår.

Dag 3, onsdag 15 juni / lördag 13 augusti
Efter hotellfrukosten beger oss ut till British Museum, grundat år 1753 och ligger på Great Russel Street. Här tittar vi på spännande historiska föremål från en tidsperiod som sträcker sig över två miljoner år av mänsklig historia. Här finns unika skatter från olika världskulturer under ett tak centrerat kring den magnifika Great Court. Självklart ska vi se de mystiska egyptiska mumierna! Efter gemensam lunch promenerar vi till Westminster Abbey, Big Ben och går över ThemsenWestminster Bridge till Parlamentet. Vi har då kommit till det populära området South Bank som är känt för sina gatuartister – bland annat jonglörer, människostatyer och robotdansare. Här ligger också det gigantiska pariserhjulet London Eye. Resten av eftermiddagen på egen hand.
På kvällen träffas vi för att gå på musikalen Lejonkungen,  baserad på Disney-filmen med samma namn. Den hade premiär 1997 i Minnesota och var en succé redan innan den fick premiär på Broadway i november samma år. Därefter har den satts upp i många länder, bland annat i London. Många har säkert sett filmen men att se musikalen blir något alldeles extra! Frukost och lunch ingår.

Dag 4, torsdag 16 juni / söndag 14 augusti
Eftrer frukost på hotellet beger vi oss till Londons mest kända park, Hyde Park, som också beskrivs som stadens gröna lunga. Den kungliga parken mäter 2,5 kvadratkilometer och rymmer en mängd kända platser, bland annat Speakers’ Corner, sjön Serpentine, Kensington Palace och Kensington Gardens. Här finns också minnesmärket över Diana, prinsessan av Wales, liksom en fin lekpark. Vi tillbringar förmiddagen i parken och spelar brännboll, barnen mot de vuxna! Efter mycket spring i benen blir det skönt att sitta ner för en picknick i det gröna. Om man vill kan man köpa nötter och mata ekorrarna. Efter lunch återvänder vi till hotellet och hämtar bagaget för att sedan ta bussen till flygplatsen. Flyget avgår kl 17.00.  Frukost och picknick ingår. 

NUVARANDE FULLBOKAT! London med Harry Potter
NÄSTA Varför så rädd för 13?