På kryss för kropp och själ

Så kastade M:s lyckokryssning åter loss och gav sig ut på djupa vatten med kunniga föreläsare. 750 gäster fick ett dygn av inspiration, skratt och rörelse. Både av kropp och sinne.

Kapten Amelia välkomnade alla 750 gäster ombord.

Dygnet ombord startar på röda mattan med en välfylld goodie bag. M:s Agneta Ljungman svingar påsar så fort det bara går.

M:s underklädesmodell, Marianne Lundgren Ström, vann förutom modelluppdraget också en plats ombord. Här med M:s marknadschef Agneta Ljungman.

En kärleksrelation är ingen rutschkana bland molnen. Den kräver arbete, sa M:s relationsexpert Tomas Böhm. Här tillsammans med professor Bodil Jönsson som berättade om hur våra mentala årsringar påverkar våra upplevelser hela livet.

Språket i Sverige är som en vindrutetorkare: ja ba, han ba, hon ba, sa författaren Björn Ranelid. Här vid middagen med hustrun Margareta.

Bodil Jönsson förklarade hur våra mentala åldersringar påverkar alla våra upplevelser och om varför hon inte har skaffat höns.

Ebba von Sydow berättade hur vi klär sig kungligt i vinter. Mycket färg, var budskapet.

Arja Saijonmaa svepte in i en flammande sidenklänning med fladdrade släp designad av finska modedrottningen Vuokko.

Så kan en vinbar också användas. Majvor Lindgren från Östhammar provar en behå från vår sponsor Swegmarks of Sweden bakom skärmen medan systern Barbro Eriksson, Österbobruk, hejar på.

Madeleine Månsson kör gympa och disko för 50+are. På den sistnämna krävs id-kort, så att inga småpluttar slinker in. ”Sköt om dig 80 procent av din tid, och njut av att slarva 20 procent” uppmanade hon publiken.

Margareta Nordén, Jill Korell och Gunilla Ekström  från Tyresö och Sköndal i södra Stockholm brukar vanligtvis ses på snabbussen in till stan. De lockades med av ett bra urval av talare.

Arja Saijonmaa och redaktionens Lena Tallberg under lunchen.

Människor och fallskärmar är bäst om de utvecklas, sa föreläsaren, inspiratören och författaren Mikael Andersson, som har lärt sig att använda de resurser han har istället fär att fokusera på det som saknas. Hans berättelse fick de allra varmaste applåderna, och han fick singera många böcker.

Björn Ranelidska krusiduller till läsaren Sonja.

NUVARANDE På kryss för kropp och själ
NÄSTA Det är aldrig för sent att bli en Elsie Johansson