Stort tack, alla läsare, som var med och röstade fram Årets Mappie 2018!

Sara Danius blev Årets Mappie.
Här är de övriga vinnarna.

SEMAG__K7A9842

Årets Maktmappie: Ann-Marie Eklund Löwinder, nätsäkerhetsexpert.
Motivering: Den enda kvinnan som äger en av de sju nycklarna till Internet. Expert, pionjär och visionär. Hon står överst på listan över dem som tar Sverige ut i världen. Men att hålla huvudet kallt är hennes bästa råd i den innovativa världen där allt är möjligt.

 

SEMAG__K7A9848

Årets Stilmappie: Kajsa Grytt, artist och författare.
Motivering: ”Style is not a display of wealth but an expression of imagination”, stil handlar inte om att visa upp dyra accessoarer, utan är ett sätt att uttrycka sin fantasi. Och med fantasi, stilsäkerhet och utan att tveka har hon över tid visat sig vara en av våra främsta stilikoner och en sann inspiratör.
Hon tar coolheten med sig mot 60, bär punken 2.0 med swag. Från Tant Strul till Tant Stil.

SEMAG__K7A9925

Årets Hjältemappie: Bettan Byvald, socialarbetare i Angered, som jobbar med att motverka rekryteringen av unga till terrorism och extremism.
Motivering: Med uppsökande verksamhet i demokratins tjänst, har denna kvinna åstadkommit förändring på ett sätt som ingen annan. Hon tror på samhällskontraktet, och på att göra rätt för sig. Hon har kallats en enmans-styrka, vi skulle vilja säga en-kvinns-styrka mot extremism.

SEMAG__K7A9942

Årets Kulturmappie: Katrin Sundberg, programledare, skådespelare och Facebookstjärna.
Motivering: Influencers kallas det. Vi kallar dem M-fluencers. Med en sällsynt pricksäkerhet, med glimten i ögat och en självironisk blick på livet som 50-plus,  och med miljoner visningar på Youtube och Facebook, har Katrin Sundberg fått oss att skratta med andra, och ibland litegrann åt oss själva.

Här kan du läsa en text om Sara Danius, skriven av författaren och regissören Martina Montelius.

Här nedanför kan du också se en film med Mark Levengood, när han och UNICEF tar emot en check på 891.000 kronor, som ni som köper M-magasin har varit med och samlat in till. Härligt jobbat!