Vilsen kvinna vet inte om hon ska gifta sig eller inte.

FRÅGA
Jag ska snart gifta mig med mannen jag älskar, men innan vill jag lösa mitt problem. Vi har varit tillsammans till och från i tre år, men jag var aldrig säker på mina känslor för honom, han kände mer för mig än jag för honom. Han släppte inte taget om mig utan kämpade i två år, sen fick han nog och lämnade mig i sex månader. Under den tiden umgicks han med sitt ex. Så kom han tillbaka och friade och jag sa ja.

Men jag kan inte lita på honom. Han säger att han älskar mig och vi ska leva ihop. Men det som hänt dyker upp. Jag tänker mycket på varför han stack utan att förklara? Tänk om han känner något för henne fortfarande? Han jobbar, jag är arbetslös och vi bor inte ihop. Jag har utländsk bakgrund. Det kanske förklarar allt. Du är min sista utväg. Vad du säger kan avgöra min framtid.
Vilsen

SVAR
Du är dubbel. Han är ”mannen jag älskar”, men du har samtidigt aldrig varit säker på dina ”känslor för honom”. Han kände mer för dig än du för honom. Sedan lämnade han dig, kanske för att han märkte att du var mer ljummen mot honom än han för dig! Sedan kom han tillbaka i mars, friade och du sa ja. Varför då? För att du var lättad att han ändå valde dig? Men han lyckas inte övertyga dig, fast han kanske älskar dig och vill leva med dig.

Problemet är nog inte alls din utländska bakgrund. Du kanske har dålig självkänsla när du är arbetslös och då säger du ”ja” till hans frieri fast du är tveksam! Du blir smickrad av hans frieri, kanske vill du inte vara ensam, men framför allt behöver du ta reda på vad du känner själv, inte spekulera i om han är pålitlig eller inte! Om du inte älskar honom behöver du inte gifta dig med honom. Du behöver inte gå med på något som du inte vill eller känner dig tillräckligt säker på.
DR BÖHM