Hennes dator avslöjade otrohet

FRÅGA Jag skulle låna min frus dator och då hade hon sin Facebook öppen så jag såg att hon hade en chat med en annan man. Hon skrev att hon alltid ”var hans” och han skrev att han ville ligga med henne. Det ville visst hon också. Hon föreslog att de skulle ses på Jamaica och han skulle börja spara. Sedan sände han ett foto på sig själv, naken från midjan och uppåt. Efter att ha läst allt detta, blossade min vrede upp över hennes svek. När hon återvände hem, frågade jag vem hon chattar med och hon svarade ”någon”. Jag exploderade, slog med armarna, sparkade – i luften – grät och berättade vad jag läst. Hon ville förklara, men jag avstod från att höra det och lämnade huset.

Helgen efter lämnade hon barnen hos mig i min tillfälliga bostad. Hon ville förklara igen, och då gav jag henne en lätt örfil med öppen hand en gång. Jag sa att jag skulle packa mina sista saker, men när jag återvände, grep polisen mig. Jag hamnade i en isoleringscell över helgen, och i mitt försvar berättade jag om det som hänt och gick lyckligtvis fri. Jag återvände ”hem”, hämtade det sista och tog in på hotell. 

Jag vill inte återvända eftersom jag känner mig väldigt sårad och ledsen, och vet att jag inte kommer att få göra fler misstag. Vi har två tonårsdöttrar som jag älskar och som inte förtjänar det här eländet. Jag vet inte vem jag ska prata med om min situation. Jag känner mig väldigt ensam utan hem och har inga vänner. Jag hyr ett rum eftersom hotellet började bli dyrt. Dagarna går och jag måste hitta en lösning, för mig och mina barns skull. Snälla, hjälp mig.

Juan

PER Det är fullt begripligt att det din fru sysslat med på Facebook gör dig ledsen och upprörd. Däremot är det förstås helt oacceptabelt att du slår henne, även om du är noga med att berätta att det var en örfil med öppen hand. 

Båda tillfällena som du reagerat så häftigt var tydligen när hon ville förklara. Det låter som om du agerat för att hindra henne från att berätta, för att slippa höra vad hon har att säga om sin egen del i det här. Är det så? Och i så fall: hur kommer det sig?

Efter det som hänt har troligtvis era chanser att på egen hand tala med varandra lagts på is ett bra tag framöver.
Ni kommer att behöva ha någon annan närvarande för att försöka kommunicera om de praktiska förehavanden ni har mellan er, inte minst för era döttrars skull.

Jag vet inte om det är första gången du reagerat på det här sättet eller om du haft svårigheter att hantera konflikter tidigare och även i andra slags relationer. Du skriver att du inte har vänner. Hur kommer det sig? Är det något som har hänt i samband med er separation eller hade du inga egna vänner innan detta hände?

Du behöver hjälp att hitta mer konstruktiva sätt att hantera det som hänt er. Jag vet inte var du bor men jag råder dig att exempelvis kontakta Manscentrum eller Mansjouren. Mansjouren finns på flera ställen i landet och de som arbetar där är volontärer. På Manscentrum finns professionella rådgivare och terapeuter. Oavsett vad du väljer behöver du absolut själv tala med någon för egen del för att komma vidare, Juan.