Hur mycket är mina Rörstrandvaser värda?

Jag har tre Rörstrandvaser som mina föräldrar fick i present vid jämna födelsedagar  på 40- och 50- talet. De är 19, 16 och 14 cm höga. Jag skulle vilja veta vem som har gjort dem och värdet.
Lisa

SVAR: De två vaserna till höger är signerade och därmed mest värdefulla. Den i mitten är av Carl-Harrys Stålhande, den till höger av Gunnar Nylund, båda välkända formgivare på Rörstrand, som blivit allt mer uppmärksammade på senare år.  C-H Stålhane var verksam på Rörstrand 1939-73 och efterträdde Gunnar Nylund som konstnärlig ledare från 1959. Han gjorde unikt stengods i kraftfulla former. Från 1973 drev han egen verkstad utanför Lidköping, Designhuset, där han  experimentrade med glasyrer.
Gunnar Nylund arbetade för Rörstrand 1931-59 och var konstnärlig ledare från 1949. Han hade en stor produktion av vaser, figuriner och miniatyrer i stengods förutom serviser med mera.  Vill man köpa liknande vaser av dessa formgivare i antikhandeln i dag får man betala cirka 2 500-3 500 kr styck. Vill man själv avyttra dem är det realistiskt att tänka sig ungefär halva priset.