Jag blev den klängliga

FRÅGA Jag är en kvinna 60 plus som träffat en man sedan ett par år. Vi kände båda en stark attraktion. Till en början trodde jag att vi ville och kände samma sak, det vill säga ha en kärleksrelation, men efter några månader frågade han om jag ville bli hans ”KK” (så kallad ”knullkompis”).

Jag gick med på det, ville inte förlora honom. Innerst inne hade jag förhoppningar att han skulle ändra sig. Han gav mig alltid komplimanger och sade att han inte ville förlora mig. Vi hade utomjordiskt sex som fungerade från första sekunden. Han sade att jag inte fick bli kär i honom. Det gjorde ont. Allt var på hans villkor, och jag ville inte vara ”klängig”.

Nu är han borta, hör aldrig av sig och kommenterar eller svarar inte när jag sms:ar honom. För mitt eget bästa försöker jag glömma honom – tycker att jag är värd en man som vill ha hela mig. Men allt känns så tomt.

Försöker intala mig att det är få förunnat att få uppleva kärlek. Börjar tappa tron på att jag ska finna kärleken igen. Tyvärr försvann även min självkänsla med honom. Hur går jag vidare, hur ska jag komma från ”sorgen”?

L

per Du behöver nog fundera över vad du egentligen sörjer. Du måste orka se skillnaden mellan det du drömde om med honom – och det som du fick. För mig låter det som att du sörjer en relation som du aldrig fick tillsammans med honom. 

Det kan verka krasst men på sätt och vis finns det en fördel med att han var tydlig med vad han ville och att han nu dragit sig tillbaka. Om ni hade fortsatt er relation och du gått djupare in i att fortsätta hoppas på att vinna hans kärlek genom att förneka dina verkliga känslor och behov så skulle du förmodligen fått svårare att gå vidare ifall det inte hade lyckats. Sorg är ju en process som tar tid. Det går inte att skynda på den och det gäller att inte fastna i den. Både din förmåga att veta vad du behöver och att du kan ha bra sex kommer antagligen att vara bra drivkrafter för att orka söka en ny relation om ett tag. Och jag tror inte att du kommer att behöva ge upp tron på att finna kärleken, trots att du inte fann den tillsammans med honom.