Jag vill ha mer sex – är jag för het på gröten?

FRÅGA Jag är en 50-årig tonårsmamma. Jag skilde mig för ett halvår sedan efter 24 års äktenskap. Vi levde nästan separata liv, åtrådde inte varandra längre och hade inget sexuellt umgänge på nästan två år. 

En dag hände det att jag träffade en tio år yngre kille. Vi ”pratade” mycket via sms, och till slut gick vi ut på dejt. Våra sms hade mest varit sexuella så vi hamnade mitt i skogen och jag tänkte bara sex, sex, sex. Jag hade sagt till honom att ta kondomer och täcke med sig. Så vi hade sex där och det var det bästa sexet jag upplevt på mycket länge. Vi pratade mycket dagen efter och kom överens om att träffas på hotell eftersom hans före detta fru också bor i deras gemensamma lägenhet. Och min före detta man har fortfarande nyckel hem till mig.

Min nye sexpartner brukar alltid skriva tidigt på morgonen eftersom både han och jag börjar jobba tidigt. I går skrev han att han mådde dåligt och skulle gå och lägga sig extra tidigt. I morse inget sms, och efter att jag har skrivit flera sms skriver han och säger att han har feber och är väldigt sjuk och att vi inte kan träffas på flera dagar. Jag blev lite besviken och skrev ett mejl där jag undrar om han ljuger om sin sjukdom eller bara inte vill träffa mig. Jag fick inget svar. Han som alltid brukade svara efter max en kvart.

Vi har skrivit mer än 300 sms under en vecka. Jag tänker mest på sex med honom men är redo att försöka känna honom mer, på andra plan. Min fråga är om jag är för påfrestande, och om du tror att han är fortfarande intresserad av mig.

Kanske det är bra om jag slutar skriva och väntar tills han gör det? Tror du att jag var för het på gröten, att jag är ”förbrukad”? Kanske är han besviken på att jag visade för lite medkänsla när han var sjuk?

Pia

 

PER Pia, jag har inget svar på någon av dina frågor. Det har ingen utom han. Jag förstår att det är frustrerande med den plötsliga tystnaden och alla spekulationer som den sätter igång i dig. Bilden jag får är att du liksom ramlat hela vägen tillbaka till tonårstiden med allt vad den innebar av stark sexuell lust och nya slags relationer.

Förälskelser utspelar sig i spänningsfältet mellan det härligt svindlande i att låta de starka känslorna övertrumfa förnuftet – och det skrämmande i att inte kunna kontrollera sina känslor eller den andra personen. I stället går så mycket energi åt till att försöka vara taktisk. Därför känns det så viktigt hur länge man väntar med att svara på ett sms, och ett felplacerat kommatecken verkar kunna sända oavsiktliga signaler. En av poängerna med allt det där är ju att skapa känsla av i alla fall lite kontroll över förloppet. I verkligheten är det sällan så avgörande. 

Med åren blir vi mer luttrade och lite bättre på att uthärda ovisshet. Och förhoppningsvis lite mindre oroliga för att varje enskild handling eller formulering ska få en avgörande betydelse för förhållandet. 

För dig verkar det just nu handla mindre om en förälskelse än om att den här mannen har gett dig din sexlust tillbaka efter ett långt uppehåll. Det är något positivt och jag hoppas att du kommer att kunna hämta kraft från dig själv som vuxen med erfarenheter från minst ett långt förhållande i bagaget, i vilken riktning den här kontakten än kommer att utveckla sig.