Min man är väldigt kärleksfull mot sina tjejkompisar

FRÅGA Är ihop med en man som är mycket kärleksfull mot mig. Men jag blir svartsjuk då han har flera väninnor, ”tjejkompisar”. Det som stör mig är inte att de kramas när vi möts och när de går. Utan att han alltid ska röra vid dem när han pratar med dem.

Han säger att det är mig han älskar men jag blir ändå ledsen när han lägger armen om någon eller kramas så där nära. Han märker ens inte att han gör det när jag påtalar det. Jag känner mig ledsen och sårad.

Nu har det blivit ett problem för oss. Saken är den också att när vi varit ute och jag dansat med eller kramat någon kille på dansgolvet tycker han inte att det är okej. För hans tjejer är ju bara kompisar medan jag inte känner dessa killar så väl. Vet inte hur vi ska lösa detta.

Eva

 

PER Trots att du inleder med att din man är kärleksfull mot dig blir du sårad av att det är så självklart för honom att röra vid sina vänner vid alla möjliga tillfällen. Ingenting i din beskrivning av hur han kramar om sina väninnor tyder på att de skulle vara något annat än tjejkompisar för honom.

Det hade varit en annan sak om du upplevde hans kramar som sexuella och närgångna. Men det tycks inte vara så; det verkar bara vara naturligt för honom och hans vänner. Jag antar att det är motsvarande för dig när du kramar någon kille på dansgolvet. Det är klart att vi har olika upplevelser av vad som är lagom mycket beröring. Både när det gäller personer och sammanhang.

Ska man kunna leva tillsammans blir man tvungen att kompromissa. Det viktiga är att ingen ska behöva kompromissa med sin personliga läggning.

Pröva tanken att han skulle dra ner på kramandet när du är med så att du slipper se det. Skulle det kännas bättre? I så fall kanske det är en rimlig kompromiss, med hänsyn till dina känslor. Men om det skulle kännas sämre så handlar din svartsjuka förmodligen mer om din tillit till honom än hans kramande.