Varför får han mig att inte känna mig speciell?

FRÅGA Min sambo och jag har det bra tillsammans, men det som skaver är vad ord betyder. Min sambo tycker att han kan säga till mig att jag är vacker för att sedan gå till sina kolleger och säga samma sak.

För mig betyder då ordet vacker ingenting. Han tycker att jag är barnslig medan jag tycker att han flirtar med sina kolleger.

Är jag bara löjlig som tycker att han ska välja sina ord? Jag vill ju känna mig särskild och utvald …

Anna

PER Vi vill ju alla känna oss utvalda av och speciella för den vi är tillsammans med och förstås inte känna sig bara som en på jobbet. Arbetar ni på samma arbetsplats? Hur vet du annars att han ger komplimanger där? En del
är återhållsamma och reserverar komplimanger för särskilda tillfällen medan andra strör ut dem och är mer frikostiga med att visa sin uppskattning. Det är klart att det kan bli ett känsligt läge om det är stor skillnad mellan er två på det området.

Det finns en motsägelsefullhet i ditt brev som jag tror kan bottna i den osäkerhet du känner inför att inte kunna läsa av vad din sambos komplimanger betyder: Å ena sidan uppfattar du det som att han flirtar med andra, å andra sidan tycker du att hans komplimanger till dig tappar i värde.

Det är skillnad på sådant som sägs av kärlek och det som sägs av vänlighet, även om orden kan vara desamma. Det borde finnas så många fler sätt för honom att visa dig att du är unik i jämförelse med kollegerna. Kanhända är det snarast den diskussionen ni borde ta.