Ska man behöva vänta i månader för att få svar från advokat?

FRÅGA Jag har i flera månader försökt anlita en advokat i Vetlanda via internet. Efter någon månad ringde jag och frågade om de hade fått mitt mejl eftersom jag inte hade fått någon bekräftelse. Jag bad kvinnan jag talade med att titta efter om de hade fått mejlet, jo det hade de. Sedan har jag ringt en gång till och min man ytterligare två gånger och påmint. Nu undrar jag om det verkligen tar så lång tid eller om det är en Kalle Anka-grej.

GLE

BIRGITTA Skit i honom. Varför truga en advokat som uppenbart tycks strunta i dig? Och skulle han en dag ta dig till ”nåders” skulle jag i dina kläder ändå säga NEJ tack. Den likgiltighet du upplevt bär vittnesmål om att han säkert skulle bli en lika nonchalant rågivare = risk för en både dålig och dyrköpt relation. En advokat är nämligen inte helt gratis att anlita. Cirka 1 500 till 2 000 kronor/timme kan du ta som ett riktmärke. 

Ring Advokatsamfundet och fråga vilka advokater du har i din region som har gott rykte och som inte är alltför dyra. Bankerna har också bra koll på vilka jurister/advokater i bygden som är bra och pålitliga. Fråga. Det kostar inget.

Testa därefter i ett inledande samtal de jurister du valt ut, för att känna efter vem som ”passar”dig bäst. Personkemin är viktig i alla relationer.