15 minuter med Kjerstin Dellert

Kjerstin Dellert släpper tillsammans med 1,6 miljonersklubben en träningsdvd för äldre.
– Mina övningar ska man göra 15 minuter varje dag, säger Kjerstin Dellert.

– Jag blev bestört över att all träning på tv var riktat till unga friska människor. Jag började fundera på vad vi över 70 ska göra. Och kom fram till att jag kunde bidra med vad jag gör varje dag, säger Kjerstin Dellert till stoj och applåder under 1,6 miljonersklubbens utgivning av hennes träningsdvd 15 minuter med Kjerstin Dellert.

På DVD:n står Kjerstin i finrummet och visar ett rörelseprogram som ska anpassas ålder och rörelseförmåga och ska utföras varje dag. På dvd:n berättar hon att man inte blir svettig av hennes övningar så man kan göra dem utan att byta om. Filmen går i långsamt tempo och samtidigt som hon gör rörelserna så hör man hennes berättarröst där hon förklarar vad hon gör med klassisk pianomusik i bakgrunden.

Under utgivningen av dvd:n passar hon på att hylla 1,6 miljonersklubben som fokuserar på kvinnors hälsa. 130 kronor kostar 15-minutersfilmen och 20 kronor av dessa kommer att gå till klubben.

– Jag vill inte gå på gym med vackra människor, jag uppskattar dem annars men inte på gymmet och därför kommer jag göra Kjerstins övningar varje dag, säger Ettan Bratt som är med i  1,6 miljonersklubbens kärntrupp.