Det krävs mod för att breda ut sina vingar och flyga, eller för att orka säga ja. Men det är först när man gör det som en massa fantastiska möjligheter eller omöjligheter, öppnar sig. Det vet Maria Lundqvist, som diskuterar det här i sin föreställning Om att våga flygaFöreställningen som sålde slut både under vår och höst-turnén 2019 gör nu sin tredje och sista säsong. Läs mer eller boka biljetter här!

Vi kan med stor lycka nu berätta att Maria Lundqvist följer med oss till Mallorca även den 2-9 maj. Hon är en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, lika synlig på teaterscenen som på filmduken. Just nu aktuell med den kritikerhyllade föreställningen ”Om att våga flyga” som med sin humor och värme älskas av publiken. Dessutom precis avslutat inspelningen av säsong 2 samt långfilmen ”Bröllop begravning och dop”. På Mallorca kommer Maria oss att ge oss insikt och få oss att skratta.

Maria har gjort komedier, långfilmer, musikaler, krogshower, julshower… you name it. Och hon har redan fullbokat 2020 och 2021, ”jag vet i princip vad jag ska göra 2022, fast saker kan ju ändras.”

– Jag spelade Shirley Valentine i några år, som handlar om rädsla och att inte våga utmana sin egen förmåga. Jag har också bromsat, fast aldrig lika länge som Shirley. Men jag kan känna igen henne i kvinnor jag har omkring mig, som backar inför sina egna förmågor. Kvinnor som är vinnare, men inte vet om det själva, vilket är synd.

Maria blickar tillbaka en del genom åren och funderat på hur och varför hon hamnat där hon är idag. ”på denna privilegierade plats i livet”.

-Jag har aldrig känt mig vackrare än vad jag gör idag, aldrig heller modigare, roligare, klokare och mer tillfreds med mina beslut.

Vi vill hylla kvinnor som Maria. I det senaste numret berättar hon att hon är tacksam för den framåtrörelse som metoo satte fart på och att hon kan se en tydlig förändring. Hur hon vågat tänja på gränser, sagt ifrån och tagit strider långt innan vi hörde talas om metoo. Att vara kvinna i Marias bransch kan vara tufft då det går hand i hand med en utseendefixering men hon berättar även att hon alltid haft en grundmurad vetenskap om att hon är värd att älskas precis så som hon är. En för många långtifrån självklar känsla. För hennes pappa var hon en tiopoängare rakt igenom och hon har dessutom begåvats med fyra barn och barnbarn som inte bryr sig ett dyft om yttre framgångar, utan är proffs på att älska dig för den du är.

BILD Maria Lundqvist NY