Läs mer om M:s och Unicefs samarbete här.

vietnam-2019-04
När barn blir mammor får det förödande konsekvenser – för resten av livet. Och så många som 650 miljoner kvinnor i världen, har blivit bortgifta som barn.
Vi avslutar vår resa i norra Vietnam med att berätta om en av världens viktigaste framtidsfrågor.
Ur nr 4/2019.
Läs reportaget här.

 

2018_16_m-kronan
I Vietnam håller man tyst om det som händer innanför hemmets väggar, men Metoo-rörelsen spred sig även hit och har fått fler kvinnor att berätta.
En av dem är
Losa Lilan som utsatts för våld i nästan 20 år. På vår resa med M-kronan träffade vi henne på ett skyddat boende i Hanoi, en verksamhet som stöds av Unicef, vår samarbetspartner.
Ur nr 16/2018
Läs reportaget här.

 

2018 14 mkronan thailand

Foto: Håkan Elofsson

Tänk dig att du fråntas alla dina mänskliga rättigheter och utnyttjas för arbete eller sex. Det är det som kallas trafficking, en av världens största marknader.
På vår resa med M-kronan och Unicef i nordöstra Vietnam träffade vi en kille och en kvinna som båda varit offer för människohandel.
Ur nr 14/2018.
Läs reportaget här.

 

2018 12 m kronan
Vem ska ta hand om barn vars föräldrar dör eller försvinner? Sung Thi Sua var i 50-årsåldern när hon blev mamma till sina barnbarn. Hon får matbidrag, men det som är svårast är värken i kroppen av allt kånkande på de små och sorgen efter de förlorade döttrarna. Vi möter henne i en liten by i norra
Vietnam, på resa med Unicef.
Ur nr 12/2018.
Läs reportaget här

 

För fem år sedan var skolan så nedgången att ingen ville skicka sina barn dit. Idag promenerar barnen tre timmar enkel väg, för att komma hit. Följ med M-kronan och Unicef till en hoppfull skola, i ett av Vietnams fattigaste distrikt.
Ur nr 10/2018.
Läs reportaget här 

 

Norra Vietnam är kallt och lerigt en bit in på våren. Men när solen och värmen kommer, är det ändå svårt för syskonen Luong att komma ut. Deras hus är byggt på pålar – vem ska bära rullstolar och barn nerför trapporna?
Här kan M-kronan göra nytta!
Ur nr 8/2018.
Läs reportaget här

 

Nu har vi lämnat Nepal och tar en sydostlig riktning med Unicef och M-kronorna. Vi tar sikte mot de nordvästra bergen i Vietnam där landets mest utsatta barn lever.
Ur nr 6/2018.
Läs reportaget här