Sagolika Sunne & magnifika M-läsare

Helgens må bra-resa till Sunne var två dygn fulla av träning, kultur, disco och gemenskap.

Först lunchbuffé, sen känna på kroppen utomhus. Många överraskade sig själva med att springa igen, peppade av träningsledaren Marie Edholm Chami.

Vilken återträff! Författaren Helene Tursten bor i Sunne och berättade om skillnaden mellan Irene Huss, hennes kriminalkommissarie, på film och i bok. Med på resan var Helena Törnsten från Södertälje. Yrke: kriminalkommissarie såklart! Helene och Helena är sysslingar men har inte setts på tolv år.

Helgens äldste deltagare är 75 år och är Ingegerd Sundberg från Vallentuna. I behåparadiset Shangri-La fyndar hon en strandtunika.

 

 

 

 

 

 

 

Två svensklärare möts: Sylvia Larkas från Rättvik på hälsohelg och Valborg Olander, Selma Lagerlöfs parhäst. Vi är på gestaltande guidning på Mårbacka.

 

 

 

 

 

 

Discokulan snurrar! Det dansades i två timmar nonstop – också träning! Sista timmen vågade sig även andra spa-gäster upp på dansgolvet, ja till och med ett ungt killfotbollslag.

Som avslutning gjordes Coopertestet, vilken kondition och styrka har vi i förhållande till vår ålder? Annette Persson från Göteborg var snabbast i delmomentet ”hur långt springer/går du på tolv minuter?”. För Annette blev det nästan två kilometer.

 

 

 

 

 

Vin, kvinnor och sång? Ja visst, men också choklad och pralinkurs. Sylvia Wahlund från Arvika var en fena på att fylla pralinerna med vit choklad.

 

 

 

 

 

 

 

Vattengympa och avslutande simstafett. Bland de 40 deltagarna från Piteå i norr till Falkenberg i söder fanns många Sally Bauer. Team Tallberg vann över Team Adamo.