Amelia Adamo lämnar M-magasin

Efter tio framgångsrika år lämnar Amelia Adamo M-magasin. Men det blir inte så dramatiskt som det låter – Amelia kommer att finnas kvar fast på ett annat sätt.

– Jag kommer att vara kvar som ett levande varumärke, synas på omslag och i arrangemang som har med M-magasin att göra. Jag kvarstår också i Bonnier Tidksrifters ledningsgrupp och styrelse som både senior publisher och editor at large, säger Amelia Adamo.

Hon lämnar över till Åsa Lundegård, chefredaktör på tidningen amelia sedan 2010.

– Att gå från en fantastisk tidning som amelia, och vidare till en annan av förlagets absolut finaste titlar är hedrande och spännande. Och det finns ju ett sorts blodomlopp som förenar de båda titlarna, även om målgrupperna skiljer sig åt, säger Åsa Lundegård (lilla bilden).

Efter 150 omslag och 10 miljoner sålda exemplar känns det helt naturligt att lämna över stafettpinnen, menar Amelia Adamo.

– Jag kommer att vara kvar på M-magasins omslag så ni känner igen er och jag kommer också att skriva i tidningen och ha en fast krönika i varje nummer. Ni som åker på resor kommer hitta mig där längst fram i bussen, eller på Siljaterminalen och ni som handlar i webbshopen kommer också att möta mig, liksom på event, M-kronan och annat. Den anda av värme, glädje och trovärdighet M byggt upp hos er och gjort tidningen stor och lite viktig ska på bästa sätt omhändertas.