Årets Mappie 2015 – Alla vinnarna!

Årets Mappie 2015 är Lill Lindfors! 

Hon och de övriga sex pristagarna fick ta emot sina utmärkelser vid den tioårsjubilerande Mappie-galan på Grand Hôtel i Stockholm på måndagkvällen.

Utmärkelsen Årets Mappie skapades av M-magasin för att kvinnor över 50 ska få det utrymme och den uppmärksamhet de förtjänar.

– Med utmärkelsen har vi bevisat att kvinnor över 50 är gångbara på marknaden, visat deras kompetens och värde. Priset har hjälpt till med den tysta revolution som pågår. Jag tror att det här priset inte behövs om tio år, säger M:s chefredaktör Amelia Adamo.

Årets vinnare, Lill Lindfors, har med draghjälp av sitt kändisskap riktat strålkastarna mot olika slag av missförhållanden runtom i världen. Hon är bland annat goodwillambassadör för Unicef, FN:s barnfond, och särskilt engagerad i flickors och kvinnors skolgång och utbildning.

 
Årets Mappie 2015 – Lill Lindfors
För att Lill Lindfors sedan debuten som artist på 1950-talet ständigt förnyat sig. Hon är essensen av en mogen, attraktiv pionjär person – en MappieUtmärkelsen Årets Mappie firar tio år i år. Det skapades av M-magasin för att kvinnor över 50 ska få det utrymme och den uppmärksamhet de förtjänar– Utmärkelsen Årets Mappie får jag inte bara för att jag är artist, utan för allt jag gör. Det känns stort, säger Lill Lindfors.

– Utmärkelsen Årets Mappie får jag inte bara för att jag är artist, utan för allt jag gör. Det känns stort, säger Lill Lindfors.

Årets Mappie 2015 – Lill Lindfors
Motivering:
För att Lill Lindfors sedan debuten som artist på 1950-talet ständigt förnyat sig. Hon är essensen av en mogen, attraktiv pionjär person – en Mappie.

Övriga vinnare:

Årets Maktmappie – Barbro Westerholm
Motivering: 
För att hon är outtröttlig som folkbildare och påtryckare och använder sitt inflytande för att ändra på orättvisor, numera de äldres rättigheter och synen på äldre.

Årets Stilmappie – Hedvig Andér
Motivering:
För att hon ser på vanliga kvinnor med snälla ögon och för dem att känna glädje över sitt yttre. Hon hittar något vackert hos alla och stylar under devisen: Du duger.

Årets Hjältemappie – Zeliha Dagli
Motivering:
För att hon som feministisk debattör kämpar mot den fundamentalism hon flydde från för 30 år sedan, fast nu i Sverige. Tack för att du öppnar våra ögon!

Årets Kulturmappie – Ann-Marie Rauer
Motivering:
För att hon har den allt mer sällsynta förmågan att lyssna och lågmält får den intervjuade att vilja öppna sig i tv-programmet Sverige. Vi vill sätta allt ljus på denna doldis!

Årets Internationella mappie – Maggie Smith
Motivering:
För att hon är en sådan skådespelare, oavsett ålder, som man kallar på om man vill att en film eller tv-serie ska få många tittare. Hon äger i Downton Abbey.

Årets Hedersmappie – Lars Lerin
Motivering:
För att han inte bara är en gudabenådad konstnär och författare utan också en radioröst vi älskar. Nu också vår bästa vän i tv-rutan. Vår favoritväninna!

Våra sponsorer: