Ekologiskt på fötterna

Dags för nya skor till hösten? Då kanske det kan passa med ett par miljövänliga och ekologiskt tillverkade som när de så småningom kasseras  "äter upp sig själva".

Vi behöver alla minska våra ekologiska fotavtryck. Ett steg i rätt riktning kan vara hållbart producerade skor som tillverkas av ekologiskt producerat eller återanvänt material – som bambu, kokosnötter eller återvunna bildäck och pet-flaskor.

Simple shoes startade sin verksamhet i USA för över tio år sedan, och finns sedan några år också i Sverige. Deras sneakers produceras så miljövänligt som möjligt. De har tlll och med en kollektion som kan komposteras och bli jord – även om det tar 20 år.

Under tre hösthelger arrangerar Simple shoes skobytardagar på tre platser över landet – i Umeå, Linköping och Stockholm. Om du tar med dig ett par gamla skor i utbyte, får du rabatt på ett par nya. Dina gamla skor skänks sedan till Myrorna.

Tid och plats:

16 september: Umeå universitet, Lindehallen kl 10-15
21 september: Linköpings universitet, entréplan Kårallén, kl 10-15
23 september: Stockholms universitet, Biblioteket D-huset, kl 10-15

www.simpleshoes.com

" data-post-promotion="false" data-post-campaign_id="" data-post-campaign_name="" data-post-client_id="" data-post-client_name="" data-post-article_id="" data-post-advert_id="" data-post-word_count="166" data-post-img_count="0" data-is-premium="false">