Eva Hamilton utsedd till Årets ledare

Sveriges Televisions vd Eva Hamilton har utsetts fått utmärkelsen Årets Ledare 2009.

Juryns motivering löd: ”Genom ett personligt, engagerat och tydligt ledarskap har pristagaren enat, förnyat och effektiviserat en organisation som har en komplex målbild och som är utsatt för ett hårt omvandlingstryck.”
 
– Jag är oerhört glad, givetvis för min egen skull, men ännu mer för SVT:s. Ofta får jag frågan om det inte är svårt att vara chef för denna typ av företag. Men att varje dag samarbeta med engagerade och hängivna medarbetare som vill något, som är beredda att ge allt, är enbart inspirerande, säger Eva Hamilton.

Eva Hamilton tog över som VD på SVT i november 2006. Hon har tidigare arbetat på bland annat Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Rapport.
Hon har också varit SVT:s korrespondent i Bryssel, inrikeschef på Aktuellt,  chef för SVT Nyheter & Samhälle och enhetschef på dåvarande SVT Fiktion.
 
Årets Ledare är Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse inom management och ledarskap och har delats ut sedan 1984. Bakom utmärkelsen står tidningen Affärsvärlden, Catella och Korn/Ferry International.

Bland tidigare mappie-pristagare finns Carin Götblad, länspolismästare (2008), Ingrid Dahlberg, Dramaten (2001), Christina Jutterström, Dagens Nyheter (1991).

Flera av dessa kan du rösta på i M-magasins stora tävling Årets Mappie.
Läs mer här!