Hallå där, Anna Gustafson…

…som designat underkläder på Swegmark i Borås i snart femton år och nu skapat Adamo by Swegmark.  

Hur gör man underkläder som är både snygga, sköna och hållbara?

– I botten finns en stor kunskap om kvinnors kroppar, vi intervjuar många kvinnor och lyssnar på deras önskemål. Det ska inte bara se snyggt ut. Vi vill göra funktionella vardagsunderkläder som sitter bra, inte skaver och som håller länge i tvätten. Vi jobbar med verklighetens kvinnor och vet hur en 50-pluskropp ser ut. 

– Passformen är det allra viktigaste. Den gör att kläderna sitter bättre. 

Vad får man när man köper Adamo by Swegmark?

– Plaggen är sydda i ett tyg som är mjukt och lent mot kroppen samtidigt som det ”andas” och torkar fort. Till behån har vi tagit fram en mjuk båge som ger stöd och formar utan att ligga som en hård kant under brösten.Behå och linne är utformade för att undvika att hullet bullar ut i armhålan, och de är extra breda i ryggen för att undvika ryggvalkar. Axelbanden är lätt vadderade. Trosan är något högre i midjan för att hålla in magen, men inte så hög att den rullar ner över magen i tid och otid

– Linnet har en inbyggd behå med en formpressad, fylld kupa. Materialet är stretchigt och jacquardstickat för en elegantare look. Under finns ett så kallat powernet – ett litet fastare stretchmaterial som håller in och ihop kroppen. Längst ner har vi lagt en silikonkant så linnet inte åker upp utan sitter på plats. Elastanmaterialet på sidan och i ryggen har också en slimmande effekt. Trosorna går upp i midjan, är i samma material som linnet och har också ett powernet över magen som effektivt håller in. Avslutet på benen är sytt så att det inte blir en synlig kant.