Hur är det att bli äldre? Kris eller äventyr?

Den frågan ställde sig journalisten Gunilla Boëthius i M-magasin nyligen. Hon tycker själv att det är för mycket kris över åldrandet. Det väckte reaktioner - här är några:

Här är några av reaktionerna

– Tårarna bara strömmade nerför kinderna
”Det är skönt att gråta ibland! Jag satt en tidig söndagsmorgon helt ensam. Som sällskap hade jag en kopp kaffe och M-magasin nummer 15. Det var skönt att sitta uppkrupen i fåtöljen i morgonrock med stearinljuset tänt och läsa. Jag kom till sidan 50 och artikeln om hur kul det är att bli äldre. Jag blev väldigt påverkad. Tårarna bara strömmade nerför kinderna och i halsen fick jag en klump som värkte. Jag håller verkligen med Gunilla Boëthius att livet har så mycket mer kvar att ge trots att man har kommit över 60-årsgränsen.”
Katrine


– Min bästa tid är nu, så bra jag har det
”Livet är absolut mer äventyr än kris. Min bästa tid när nu. Gick i pension två år för tidigt. Ville ta vara på livet. Så bra jag har det, separerad sen länge. Friheten – jag råder över min tid, gör precis vad jag vill. Inga fritidsproblem. Jag har många underbara väninnor, några ända sen skoltiden, och även manliga vänner att umgås med. Vad beträffar män så vill jag ej ha något fast förhållande men har haft några fina möten genom dejtingsajter. Jag känner mig sexigare än tidigare, vet mitt värde och har lärt mig bejaka min sexualitet. Livet är spännande och rikt på upplevelser, bara man är nyfiken och vågar.”
Marianne

– Jag kände mig som en drottning bland alla burkar
”Jag befann mig på Åhléns senhösten 2010. Solbrännan hade falnat och jag kände mig lagom grå och trist. Framför mig stod en söt expedit i mina barns ålder. Jag bad om råd om hjälp till ett fräschare ansikte. Hon drog iväg med mig bland hyllorna som var proppfulla. Hon tittade intresserat på mig och provade massor av krämer och smink på mig. Jag kände mig som en drottning bland alla burkar. Med mig hem fick jag små burkar i plast för att själv pröva hemma i dagsljus och se om jag var nöjd. Dessutom stoppade hon med små parfymprover. I minst 30 minuter ägnade hon sin tid på mig. Jag gick därifrån på lätta fjät och kände mig minst tio år yngre än mina 70!”
Ulla-Britta

Vad tycker du? Hur upplever du åldrandet? Hemskt eller befriande?

Skriv en kommentar här nedanför!