Är män och kvinnor så olika?

Behöver vi inte alla både ömhet och sex?

Imagoterapi handlar mycket om att biologin styr våra nära relationer. Kan vi acceptera att män och kvinnor är fundamentalt olika, kan vi också bättre kommunicera med varandra, säger Pat Love, en av förgrundsgestalterna.

I USA kallas hon ”Dr Love” och är en efterfrågad föreläsare och seminarieledare. Pat Love är psykolog och forskare och har skrivit ett flertal böcker. De senaste åren har hon varit en flitig gäst i de amerikanska tv-sofforna, till exempel hos Oprah Winfrey.

Vad män och kvinnor framför allt behöver lära sig – förutom att vi bär med oss våra bagage – är att vi generellt sett har olika sätt att skapa trygghet och kontakt.

Imago-råd till män:
• Ta för vana att rutinmässigt visa din kvinna omsorg och omtanke. Slösa med ömhetsbetygelser. Krama henne när du går hemifrån på morgonen och när du kommer hem från jobbet. Skicka henne varma sms eller skriv kärleksfulla meddelanden och lämna på hemliga ställen.

Imago-råd till kvinnor:
• Sex är ett av de bästa sätten att knyta an till en man. Kvinnor får frisättning av ”må-bra”-hormonet oxytocin genom att prata. Män får det genom sex. Ingen lust? Skapa den. Ju mer sex du har, ju mer lust får du.

Läs mer om Pat Love här!

Vad tror du? Behöver kvinnor och män olika saker i sina relationer?