Kul på kryssning!

M-magasin kastade loss på Lyckokryssning med skratt, tårar, sång och dans. För Eva Thunberg från Sundsvall började det med en svängom redan i avgångshallen! En sällsynt lyckad kryssning, kanske den bästa någonsin, tyckte de som varit med många gånger. 

M:s kapten Amelia Adamo hälsade alla välkomna i avgångshallen, hon styrde sedan inte båten, men väl föreläsarnamed säker hand.

En goodiebag med härlig tyngd fick alla bära med sig ombord.

Peggy Andersson, Mona Forsberg, Eva Eriksson och Elisabeth Lundgren har rest från Avesta och har förväntningar på föreläsarna.

Eva Gustafsson från Järfälla och Annakarin Persson från Täby är jobbarkompisar som bokade in sig tidigt på sin första M-krysning, och tycker att programmet är bra mixat.

En halv bokklubb från Eskilstuna, från vänster: Kerstin Nilsson, Doris Rosenback, Ann-Marie Nordqvist och Carin Rydja längtar efter att få höra Tommy Körberg sjunga.

Erik Ekwall hängde på när hustrun Birgitta Ekwall ville följa med på kryssningen. Hon lockade med vännen Madeleine Cesar, som också fick med sig sin man Börje, trots att det nästan krockade med en match på Råsunda. Han kom med andan i halsen, men hann med båten.

Söndagskvällen ombord inleds med en speed-dejting av nästa dags föreläsare. Här laddar författarna Benny Haag och Viveca Lärn och författaren och ståuppkomikern Zinat Pirzadeh tillsammas med Amelia Adamo.

Amelia intervjuar på löpande band inför morgonagens föreläsningar:

Viveca Lärn, Benny Haag, Åsa Larsson, Zinat Pirzadeh, Camilla Thulin och Tommy Körberg.

 

Sedan blev det svängom på dansgolvet till sena kvällen.

– Att mocka är terapi för själen, sa Åsa Larsson som var först ut av förläsarna i stora salongen på måndag förmiddag.

Vi lade märke till hennes fantastiska skor!

– Jag är svensk – har fått både pollenallergi och ångest, sa författaren och ståuppkomikern Zinat Pirzadeh. 
Hon berättade om när hon skulle köpa ett hus i Norrland, och mäklaren sa att hon inte kunde köpa ett hus utan att ha sett det först.
– Då lugnade jag honom med att berätta att första gången jag gifte mig hade jag inte sett karln!

Och på fötterna: vackra blommiga stövlar som en fjäril skulle älska!

Resenärerna Anita Höök och Marianne Dieden, båda från Stockholm var helt lyriska efter att ha lyssnat på Åsa Larssons föredrag. 

Sedan klev ett par rosa kängor upp på scenen…

Det var författaren Viveca Lärn. Hon rev ner skratt när hon beskrev hur hon fick ihop de mest konstiga profiler i sin bok.

Anna Östensson, Kalmar, Irene Jonsson, Mölle som har varit med på kryssning förr, lockade med vännen Åsa Lock Johansson från Kalmar. 

Sträck på er, sa Amelia och fick hela publiken att räta på ryggarna.

Nästa föreläsare var Camilla Thulin: 

– Tyck om dig som du är, och skäms inte för att visa armarna – det är ju armar som har burit och vaggat sa hon.

Camilla Thulin som älskar lyxkläder (men köper allt second hand) hade elegant svart klänning med ett fantastiskt halsband, och ett par klassiska högklackade pumps.

Tommy Körberg ville inte veta av något pjosk när Amelia intervjuade honom på scnen. Sedan fick han med alla på allsång.