Lär dig att vuxenröja!

Amela Adamo myntade begreppet "vuxenröja" när hon var gäst hos Skavlan i höstas. Den vanligaste betydelsen är att gå ut på lokal och roa sig. Ta en drink eller två. Flörta lite. Kanske dansa. Kanske till och med hitta en ny partner.

Att vuxenröja handlar om att resa sig upp från tv-soffan och ta steget ut i nöjeslivet även om man fyllt 50, 60, 70… Men om man kommit av sig? Hur gör man? Vart går man? Och vad har man på sig? Måste man bli berusad?

Nej man måste förstås inte dricka alkohol. En kopp kaffe på ett museum eller en konstutställning kan också funka. I en sådan miljö ärdet inte så svårt att börja prata med någon man inte känner. Det räcker helt enkelt att säge: ”Vilken fantastisk tavla!”

När du vuxenröjer – glöm inte att skratta – också åt dig själv. Att ha kul är du själva vitsen med det hela. Och tänk på: du tillhör den första generationen kvinnor som har friheten att göra vad du gör. Man kan vara tacksam för mycket mindre.

KBT-terapeutens fem steg på vägen till den ”rätte”

Vad vill jag, egentligen?
Det är grundfrågan som den som letar efter en ny partner bör ställa sig, menar Ann Lundbom, som arbetar med kognitiva terapier i Göteborg.
Här är hennes råd till den som tycker det är svårt att hitta rätt.

  1. Rannsaka dig själv: Vill du verkligen ha en partner? Eller låter du dig styras av omgivningens förväntningar?
  2. Observera dig själv: Vad hindrar dig från att möta den du längtar efter? Skriv gärna ner negativa tankar som du har om dig själv – och försök tänka tvärtom. Den som trivs med sig själv har lättare att trivas i tvåsamhet.
  3. Fokusera på: Det som är positivt. Nedvärderande föreställningar om dig själv har en tendens att ”smitta”. Och tvärtom: tycker du om dig själv är det lätt för andra att göra detsamma.
  4. Ta reda på: Vilken slags partner vill du ha? Vill du att han/hon ska dela dina intressen? Måste era värderingar stämma överens? Leta i rätt miljö.
  5. Var tydlig med: Vilket slags förhållande vill du ha? Är det viktigt för dig att han/hon är jämställd? Är det egentligen en särbo du letar efter? Säg det då.

Mer info: annlundbom.com

Vet du något bra singelställe?

Vi hade också tänkt att publicera en lång lista på trevliga ställen över hela landet dit mogna människor kan gå och ha kul. Tyvärr, den listan finns inte – så hjälp oss! Vart brukar du gå när du går ut? Var finns ställena med en åldersmässigt blandad publik?

Hjälp oss att göra en lång lista! Skriv en kommentar här nedan.

" data-post-promotion="false" data-post-campaign_id="" data-post-campaign_name="" data-post-client_id="" data-post-client_name="" data-post-article_id="" data-post-advert_id="" data-post-word_count="485" data-post-img_count="0" data-is-premium="false">