M:s ekonomiexpert Birgitta Piper i ny reality-serie i Sveriges television

Nu drar den igång, SVT:s realityserie om fyra familjer och deras vanliga vardagsekonomier. Birgitta Piper, M:s ekonomiexpert, coachar tillsammans med Claes Hemberg, privatekonom på Avanza, familjerna och ger råd om hur de skapar en hållbar ekonomi.

Svenskarna är ett av världens mest skuldsatta folk. Höga bolånekostnader tynger många familjer. Och även om man klarar av kostnadena finns oron över vad som händer om det eknomiska läget förändras. 

I Låna för livet, UR:s nya serie i fyra delar, får i möta fyra ganska vanliga familjer. 

– Jag mår dåligt när jag tänker på ekonomin, fysiskt dåligt. Det är en känsla av att man gör fel helt enkelt. Hade man gjort rätt hade man kunnat ha ett bättre liv, och gör man ännu mer fel så kan det få konsekvenser, säger Ulf Wallman från en av de deltagande familjerna.

M:s ekonomiexpert Birgitta Piper coachar tillsammans med Claes Hemberg från Avanza deltagarna i programmet. 

– Det är mycket meningsfullt att få vara privatekonomisk coach och se hur familjerna tacklar ett mycket tufft experiment. Det är definitivt inga ”lyxfällor” utan vanliga familjer som vi kan känna igen oss i och som frivilligt utsätter sig för framtida och tuffare krav på privatekonomin, säger Birgitta Piper, känd för M:s läsare från sin ekonomispalt i tidningen och det stora lager av besvarade frågor som finns här.

Programmen finns att se på UR Play.