Novelltävlingen avgjord!

209 noveller skickades in till vår novelltävling. Och vi har läst och läst.
Den vinnande novellen – Men för livet – är skriven av Birgitta Stribe från Småland. Hela vinnarnovellen  finns att läsa i M-magasin nr 6/2010.

Här bjuder vi på några av de övriga vinnarnas noveller – trevlig lässtund!

Grattis Birgitta, hur känns det?
– Det bubblar. Firade med pulverkaffe, hade inget annat på kontoret, och brände mig som satan, jag hade svårt att sansa mig. Lyckligtvis hade min man laddat med svalkande champagne när jag kom hem. Känns nog som att få OS-medalj i skidskytte. Inte för att jag bryr mig om skidskytte, men jag har ju sett hur vinnaren jublar.

Kunde du tänka dig att du skulle vinna?

– Tävlingen var ett hugskott. Jag hade tråkigt, behövde något kul. Kom på att jag läst om en novelltävling i M. Jag drog igång skrivandet utan att veta vart det skulle leda. När jag var klar tänkte jag att det nog inte blev så dumt ändå.

Fotnot: Birgitta Stribes novell Men för livet är publicerad i M-magasin nr 6/2010.

Övriga pristagare är: Birgitta Johansson, Karlskoga, Lena Dahlbäck, Mölndal, Gunhild Hägglund, Bromma, Inga-Lill Svensson i Växjö och Judit Wiklund, Stockholm.

Juryn bestod av Amelia Adamo och Lena Tallberg från M-magasin, och Eva Susso, författare, vice ordförande i Författarförbundet och adopterad av Rinkeby bibliotek för läsfrämjande projekt.

Här kan du läsa tre av de belönade novellerna. De är sparade i pdf-format att hämta till din egen dator och skriva ut.

Uppbrott av Lena Dahlbäck
Ledig dag av Inga-Lill Svensson
Frieriet av Judit Wiklund
Dansen av Birgitta Johansson

Uppbrott

Ledig dag

Frieriet

Dansen