Pay day sätter pris på gratissaker

Tänk om det man är van att få gratis skulle börja kosta pengar? Sådant vi tar för givet men som inte är det för miljontals barn världen över.

Den 25 september – just när lönekontot förhoppningsvis är påfyllt – lanseras Pay day – en dag då alla som vill kan vara med och betala för ”gratissaker” och samtidigt bidra med pengar till insamlingsorganisationen Plans barnprojekt i Afrika, Asien och Latinamerika.

Plan Sverige är en del av en av världens största barnrättsorganistation, Plan International, som arbetar för att ge världens mest utsatta barn en bättre framtid.

Den 25:e september kommer Plans ambassadörer – en rad kända namn som t ex Agneta Sjödin, Carolina Klüft, Susanne Reuter och Samuel Fröler – att uppmana alla att frivilligt sms-betala för sådant som i vanliga fall är gratis. Exempelvis vattnet på offentliga toaletter, gratistidningen, uttaget i bankomaten, användandet av lekplatsen och möjligheten att gå över gatan.

– Genom Pay Day hjälper du barn runt om i världen samtidigt som du får insikten, att det vi så ofta tar för givet i denna delen av världen inte är givet för alla, även om det självklart borde vara så, säger Carolina Klüft.

Genom att SMS:a BARN till 72910 bidrar man med 25 kronor till Plans verksamhet för att stärka barns rättigheter. Pengarnas som samlas in går till Plans arbete för barns rätt att få vara barn i Afrika, Latinamerika och Asien.

Läs mer på plansverige.org.