Powerklädd 9-5

Vi bad tre svenska topp-designers att klä fram
kvinnan på jobbet.
De blev snygga, lite vågade men också praktiskt klädda.
Bli inspirerad du också.

Anna Holtblad, chefsdesigner

Anna Holtblad

Hur powerdressar du kvinnan våren 2010 ?
– Kollektionen är i två delar, en linje där våra klassiker, puffärmskoftorna, de löst sittande klänningarna samt de stickade kavajerna återfinns. De är klassiker som uppdateras varje säsong. Sedan är det en linje med modeller där det är detaljer som draperingar, skärningar och axelvaddar som förnyar silhuetten. Färgskalan är basfärger som svart, midnattsblått, silvergrått, nyanser av sandbeige och pärlvitt. Kompletteringsfärger är stark rosa, grön och orange ihop med himmelsblått.

Hur klär du dig själv i vår?
– I våra jerseyplagg. Både de coola topparna och de löst sittande klänningarna som jag bär tillsammans med smala byxor med hög midja, handvirkad cardigan och fina skor. Till sommaren kommer jag att använda plaggen i bomullspoplin, gärna tunikaklänningen i stark rosa, till kvällen med en giftgrön stickad löst sittande kappkofta.
 

After work

Officeklädd

Tre design-systrar: Kristina Tjäder, Karin Söderlind och Sofia Malm.

DAGMAR

Hur powerdressar ni kvinnan våren 2010?
Kristina Tjäder:
– Vi kallar vårens kollektion ”Bombasse”. Inspirerad av den nya moderna kvinnan. Hon är stark, självsäker, sofistikerad och kulturell. Rör sig obehindrat i alla former av sammanhang, på ett kvinnligt sätt, vägrar att förvandla sig till man. Det är till henne vi dedicerar kollektionen.

Hur klär du dig själv i vår?
– Alltid någon av våra koftor som ju är vårt signum. I vår kombinerar jag den med något av vårens nya uddaplagg till exempel en kort byxkjol. Till sommaren har vi en fantastisk hellång klänning med smala axelband i ett grafiskt printblandat med blommönster i underbara multicolourfärger. Den fungerar på stranden med flip-flops, i staden med ballerinor och till kvällen med höga klackar.

Härliga fredag!

Styrelsen, här kommer jag

Marie Wäsenberg, bilden, Katarina Johansson, Jenny Karlsson och Annika Linné.

Gant Woman

Hur powerdressar ni kvinnan våren 2010 ?
– Det finns flera teman för Gant i vår. ”Dolce Vita”inspirerat av den italienska rivieran på 30-talet. Det är en klassisk röd/marin/vit palett kombinerad med prickar och ränder och med en lätt vintagekänsla. Ett annat tema är inpirerat av de pastellmålade husen i Positano, det är blomtryck, ränder och prickar med 60-talskänsla.