Visst är det kul att ge – men det är inte så illa att få heller!

Här har vi på redaktionen samlat ihop våra bästa önskeklappar, både sådant vi önskar och sådant vi vill ge.

Amelia Adamo, M-grundare: 
Till mina väninnor – och deras barnbarn 
boken Uppe bland molnen

Den här har jag skaffat för att läsa för mina barnbarn om min kommande hädanfärd. Boken Uppe bland molnen av Matilda Salmén (Opal förlag) berättar hur trevligt det är i himlen när det är dags för mormor/farfar att lägga näsan i vädret. Svarar på barns frågor om vart vi tar vägen och hur vi kommer att få det. Fina illustrationer, bra text och en helt greppbar himmelsmiljö. Tänk om det kunde vara så här på riktigt. Kostar 96 kronor på adlibris.com


Helena Gustafsson, marknadschef: 

Duschskum att bli beroende av!
Jag både älskar att få och ge bort väldoftande produkter som ger lite vardagslyx. Märket Rituals har duschskum, peelings och kroppskrämer som doftar helt underbart. Min favoritserie med doft av körsbärsblomma heter Sakura och är dessutom ekologisk. Har man en gång provat duschskummet vill man inte använda något annat, pris 90 kronor!


Fred Forsell, redaktionschef: 

Ingen jul utan spelgräl!
Att diskutera, dissekera och vara oense om tv-serier är nästan lika roligt som att titta på dem. Det här sällskapsspelet består av 500 kluriga frågor om gamla och nya tv-favoriter, och om inte det lockar till både diskussion, skratt och härliga julgräl så vet vi inte vad som gör det. Finns på designtorget.se, kostar 249 kronor.


Lena Tallberg, redaktör: 

En pralin till lille Elvis i Rumänien
Varje morgon möter jag Gabi Cojucaru som säljer olika romska tidningar i tunnelbanan för att få ihop pengar till sin familj. I december åker hon hem till sin lille son Elvis och sin mamma. Jag skickar med en bamse-pralin till Elvis, en Grand Ferrero Rocher, 125 gram, 49:90 kronor. Och lite cash förstås.


Helena Hjort redaktionsassistent: 

Ett Mateus-fat för julens mat
Min önskeklapp är ett vackert Mateus-fat att servera mat på åt våra gäster. Mateus keramik görs för hand av hantverkare i Portugal, det ni! Bubbles runt 42 cm, fat i handmålad keramik från Mateus. Finns på lannamobler.se Pris 830 kronor.


Lis Landmark redaktör: 

Världens underbaraste halsduk!
Det finns ingen bättre halsduk än den här. Och eftersom den jag hade slank ifrån mig på en buss i våras, önskar jag mig en ny, exakt likadan. Den är mjuk, vacker, har en fantastisk färg och är två meter lång, av viskos och siden och helt, helt underbar. Familjen – ni kan gå ihop om den, jag behöver inget annat! Finns på K&US, 500 kronor. 


Åsa Lundegård chefredaktör: 

En bulle nära hjärtat
Att knyta och forma söt ofylld vetedeg till praktfulla ”läggde bullar” är unikt för Gotland. Jag har svårt att motstå den här fina bullberlocken, formgivaren Helena Rydén har skapat en kollektion smycken i silver där knuten är det genomgående temat. Finns som ring, halsband i två stor-lekar, manschettknappar, örhängen och armband. Materialet är sterlingsilver 925, och halsbandet kostar 1 200 kronor. Kan beställas på gotlandsbullen.se eller köpas i butiken Yllet i Visby. 

 


Jan Pettersson formgivare: 

Vi drar till Lissabon i stället!
En underbar klapp vore att skippa hela den vanliga julsvängen med gran och julbord – och i stället ta en resa med familjen till Portugals huvudstad Lissabon, en av mina favoritstäder i Europa. En helt okej prislapp, cirka 15 000 kronor för fyra personer, tur och retur med portugisiska flygbolaget TAP.


Marianne Brandt creative director: 

Djurkoppar till barnbarnen
Jag vill ge mina fyra barnbarn var sin fin kopp  att dricka varm chocklad i. Den är designad med stor bokstav och väldigt fina djurillustrationer, allt från en mångarmad bläckfisk till kortbent tax. Hoppas de tycker om dem – det är ju inte något dataspel precis men man måste  våga chansa på att de vill ha varm choklad också. Finns på Posh Living, Mighty, 298 kronor. 

 


Carina Hägglund formgivare: 

En spa-klapp för själen
Då jag bara firar jul vartannat år när jag har min son, så ger jag mig själv i stället en julklapp som gör gott för själen. Sticker till fjällen, går på spa, promenerar i naturen, eldar i brasan, läser en bok och njuter av god mat och goda viner. Storhogna i Vemdalen, logi med halvpension fredag–söndag. Frukost och trerättersmiddag, inklusive entré till spa, bad, bastu och träningspass. Pris 3 000 kronor.

 


 

Annika Ortmark Lind, redaktör: 

Lyxiga stövlar till min dotter
Nej, hon skulle aldrig köpa stövlarna själv, men hon är värd ett par nya, riktigt fina ridstövlar. Så fina att de passar bortom manege och gödselstack. Och visst är det väl så att man ska ge bort det man själv önskar sig … De här italienska skönheterna är handgjorda efter mått, Ottaviano från De Niro BootCo, 4 899 kronor. Mer info på chevalridsport.