Ser min rumpa snygg ut i de här?

Finns det något deppigare än att prova den ena snygga byxan efter den andra – och konstatera att alla är gjorda för någon annans rumpa?
Här har vi gjort en liten skola för 5 vanliga rumptyper, hitta din modell och slippa våndas i provhytten!
 

I dag är byxan vårt mest använda plagg, trots att det är det absolut svåraste att få att sitta riktigt snyggt. Sedan stretchen gjorde sitt revolutionerande intåg i byxvärlden har det dock blivit enklare. Men, för att hitta den perfekta modellen krävs tid och tålamod. Gå ut och prova, gör det noga och EN gång för alla.
Så slipper du leta efter halvdana modeller i framtiden.

Vi har generaliserat och strukturerat för att hjälpa dig, men glöm inte att utnyttja de
duktiga säljarna i butiken.
Lycka till!

Nertung rumpa    
Har du en päronformad rumpa som är bredast ner mot låret och vill ha lite mer loose fit, använd byxor helt utan stretch. Det smiter inte åt om låren och är inte så avslöjande. Ha gärna en hög midja så att även den smalare delen av rumpan syns.
Du kan också ha en helt smal byxa med stretch som formar, håller in och ger korsetteffekt.

Bred platt rumpa  
Använd lite högre midja för att undvika att linningen slutar där du är som bredast. För att undvika att linningen står ut, kan du ha byxa med resår i midjan eller använda bälte.

Du kan också gärna använda byxor med fickor eller andra detaljer för att forma rumpan. Har du smala ben är det snyggast med normal benvidd på byxorna. Är dina ben lite rundare – välj vidare ben, helst i ett tyg som faller snyggt, det vill säga inte är för styvt.
 

Liten rund rumpa 
Har du liten rumpa bör du undvika byxor som går för högt upp i midjan eller är för långa i benen, det förlänger kroppen och gör att rumpan ser ännu mindre ut. Du kan också med fördel kosta på dig att använda byxor med någon stark färg, det förstorar.

Om du vill ha fickor, se till att de sitter långt ut på rumpan, det breddar. Är de för långa kan det räcka att vika upp byxbenen vilket kortar benen och får rumpan att se bredare ut.
 

Lång platt rumpa
Denna figur, bredast mot midjan på grund av mage, passar bra i stretchbyxor där magen får plats utan att de blir för stora över lår och rumpa. Har du långa smala ben kan du kosta på dig att ha ett lite kortare byxben och visa lite ben, speciellt till höga klackar.

Se till att eventuella fickor sitter lågt för att bredda på rätt ställe. Ett brett bälte kortar av rumpan och ger bättre proportioner, men se upp för alltför låg skärning som ger ”muffineffekt”.

Bred rund rumpa
Använd byxor med stretch för att vara bekväm utan att byxorna blir för stora, alltför stora byxor kan kännas bra men gör bara att du ser större ut. Raka fickor utan dekorationer är bra och ger rumpan en rakare form. Undvik alltför smal benvidd, det gör att rumpan ser bredare ut.

Less is more. En enkel byxa helt utan fickor och andra detaljer är det allra bästa för din figur. Här finns ingenting som lägger på.

Fler byxor finns i M-magasin nr 6/2010.