Skratt och livsvisdom på lyckokryssningen

Amelia Adamo hälsade kvinnor från hela landet välkomna ombord på M-magasins lyckokryssning – som alla ju förstår gick i lyckans tecken. 24 timmar senare klev de iland – lite lyckligare och lite visare, efter intressanta föreläsningar och glada skratt.

Norska deckarförfattaren Anne Holt drog applåder med sina dråpliga formuleringar, sexualrådgivaren Malena Ivarsson fick oss att fundera över olika anknytningstyper och vad ett äktenskap egentligen är. Religionsprofessor Owe Wikström talade om vemodsfobi och om att uppskatta vardagligheten.

Den elegante Carl Jan Granqvist berättade om ”sinnesförnimmelsehängivelse” och sa att han trivdes i sällskapet – 900 damer på en båt.

Psykoterapeuten och författaren Patricia Tudor-Sandahl berättade om hur hon granskat sitt eget liv med utgångspunkt från de sju dödssynderna. Detta utvecklar hon i sin nya bok, Den fjärde åldern.

Resans hemliga gäst, författaren och debattören Dilsa Demirbag-Sten intervjudades av Amelia Adamo, och berätade om vägen från nomadlivet i Kurdistan, om att behöva odla nya rötter i ett nytt land, och om känslorna för mormor som blev kvar i byn. Och om det första svenska ord hon lärde sig: vitvaror!

PS. Läs också Amelias blogg!

Se en film från dansgolvet!

Lyckokryssning 2010 from M-magasin on Vimeo.

NUVARANDE Skratt och livsvisdom på lyckokryssningen
NÄSTA Vårskor med de rätta detaljerna