Specialerbjudande till M:s läsare: Var med vid invigningen av den stora utställningen om Tutankhamon

Vi har fått möjlighet att erbjuda våra läsare exklusiva fribiljetter till invigningen av den stora Tutankhamunutställningen i Magasin 9 i Frihamnen, Stockholm. 

Invigningen är den 25 november kl 17, biljetter finns i ett begränsat antal – först till kvarn gäller. Boka max 2 biljetter per person via länken nedan – så långt lagret räcker.

Om utställningen
Utställningen Tutankhamun – graven och skatterna bjuder på en unik inblick i de arkeologiska lämningarna från det forntida Egypten. Följ med på en upptäcktsresa till skatterna från Tutankhamun och hans berömda grav, exakt som de var vid upptäckten av Howard Carter 1922. Upplev det magiska ögonblicket från upptäckten – precis som om du hade varit där själv.

Tutankhamun blev kung i Egypten vid tio års ålder och dog redan när han var 19. I 3000 år låg han sedan i sin grav i Konungarnas dal innan den upptäcktes, en händelse som väckte sensation i hela världen. Där fanns sarkofagen, flera kistor, den berömda begravningsmasken i guld – i dag världens dyraste konstföremål.

Originalen är både för dyrbara och för ömtåliga för att visas. Istället har skickliga egyptiska hantverkare tillsammans med några av världens ledande egyptologer och annan teknisk expertis tillverkat fullskaliga repliker som nu visas, placerade precis som de var då de upptäcktes för 94 år sedan. 

Utställningen passar hela familjen.
Utställningen öppnas den 26 november, Magasin 9 i Frihamnen.

Läs mer på tutankhamun.se

Kan enbart bokas via denna länk.