Tjäna pengar på dina gamla klänningar

Lilla Bukowskis blir det första auktionsverket i Sverige som har hoppat på trenden att sälja ut vintage-kläder. Den första auktionen är mellan den 15 och 16 december och redan nu går det att lämna in kläder inför nästa vintage-auktion som kommer att vara i juni. Värderingarna på kläderna har varit mellan 600 och 8000 kronor.
   – Man kan räkna med att en 20-talsklänning kan gå för 1500 även om utropspriset är 800, säger Malin Svedholm på Lilla Bukowskis.
   – Vilka kläder är ni intresserade av?
   – Först och främst är festkläder intressant. Intressant är 20–80-talskläder i hög kvalité, gärna från de stora modehusen. Märkesfria kläder får också lämnas in om de är i fint skick med fin sömnad. Sekelskifteskläder är svårsålt som till exempel höga spetskragar, säger Malin Sveholm på Lilla Bukowskis.
   – En riktig pärla är den svarta 1950-talsklänningen från Boutique Dior; axelbandslös med draperat liv i tyll. Perfekt för cocktail-festen, säger Johanna Fock, ansvarig för Lilla Bukowskis i ett pressmeddelande.
   Klänningen är det dyraste de har värderat och har utropspriset 8000 kronor Under jubileumet kommer det att säljas kläder från sent 1800-tal fram till 1980-tal. I utbudet kommer bland annat märkena Dior, Ossie Clark, Emilio Pucci och Valentino ingå.

Av: Sofia Lindblom