Underkläder för mappiesar

Det händer något med våra kroppar när vi börjar bli äldre. Kroppen är inte lika fast som när vi var 40, något vi inte heller behöver eftersträva.

Däremot behöver vi sköna underkläder som inte klämmer och skaver men som ändå ger stöd.

Så när underklädestillverkaren Swegmark of Sweden skulle utveckla en ny serie för kvinnor i åldern 50-plus blev jag glad över att bli tillfrågad. 

De ville göra en kollektion speciellt anpassad för M-magasins mappiesar; kvinnor med anspråk på livet, njutningslystna, kvalitetsmedvetna, nyfikna och aktiva. 

– Ja, vi gör något som lyfter och håller in, men som samtidigt är skönt att ha på sig. Byxor som går ända upp, behåar med breda band och linne med stretch som snällt slätar ut våra runda bullar. Och så ska det se läckert ut när vi klär av oss också, sa jag.

Efter flera arbetsmöten med tygprover, skisser och diskussioner om funktion och design började en helt ny underklädesserie ta form. Resultatet blev två behåar, ett så kallat shaping-linne och ett par trosor – underkläder att känna sig snygg och sexig i samtidigt som de är mjuka mot kroppen. 

Vi kallar serien Adamo by Swegmark, prisvärda underkläder skapade direkt för kvinnor i sina bästa år. 

Vi visade Adamo by Swegmark på vår Lyckokryss på Östersjön den 13–14 oktober. Det blev en total succé. Plaggen säljs i M-shopen (säljstart 18 november). Från och med februari går de att köpa ute i handeln.