Vandringsresor

Att vandra är det nya kvinnoresandet! Glöm bilden av vandraren som någon med skägg och något slitet grönt på sig. Den nya vandraren – hon – vill stressa mindre och leva mer.  Långt ute på pilgrimsleden eller på kalfjället hittar vi i dag njutande mappies.

5 nya resmål för vandrare

Resebolagen har äntligen fattat att vi vill göra något på semestern, som att vandra. Temaresor erbjuder flera nya leder.

1. Skotska högländerna
Tänk dig ljungklädda hedar, whiskydestillerier och gamla borgar i ett dramatiskt landskap som ändå bjuder på ganska lätt vandring.

2. Mallorca
De flesta tänker på sol och bad, men Medelhavsön är utmärkt för vandring bland höga berg och djupa olivlundar.

3. Cevennerna
Nära provensalska Arles i Frankrike kan du vandra på kalkstensplatåer och i raviner.

4. Dolomiterna
Många italienska skidorter har faktiskt sin högsäsong på sommaren då vandrarna kommer. Det är då allt fler väljer att se Cortina och Val Gardena i blomsterskrud.

5. Rhodos och Chalki
Grekiska övärlden är perfekt för vandring. På Rhodos hittar du källor, kloster och klippor. Chalki är den lilla grannön som du inte ska missa på turen.

Läs mer på temaresor.se

Så vill mappies vandra

Så vill mappies vandra
● Gärna i grupp, uppleva stärkt gemenskap
● Gå med kunnig guide
● Bo bekvämt, gärna fyrstjärnigt med spa!
● Uppleva naturen
● Få andliga upplevelser, känna tidlöshet och mental frigörelse

4 klassiska vandringsfavoriter

1. Kungsleden, Sverige
Sträckan mellan Abisko och Kebnekaise bjuder på en subarktisk enhet med glaciärer, branta väggar och dramatiska panoramor. Leden är välförsedd med fjällstugor, etapperna är korta, höjdskillnaderna små och vissa blöta etapper är spångade. Stora naturupplevelser på ett enkelt sätt! Res hit med Svenska Turistföreningen.

 

 

2. Bad Gastein, Österrike
Skidorten som ursprungligen varit kurort har på kort tid blivit svenskarnas populäraste resmål för vandring. Gästerna delas in i grupper efter dagsturernas svårighet. Bra hotell och social stämning. Även grupper för promenader och stavgång. Res hit med STS-Alpresor.

 

 

 

 

3. Santiago de Compostela, Spanien
Intresset för den upp emot 769 kilometer långa pilgrimsvandringen från södra Frankrike till aposteln Jakob den äldres kvar­levor i nordvästra Spanien slår alla rekord, kanske på grund av böcker av Paulo Coelho, Shirley MacLaine och vår egen Agneta Sjödin. Du vandrar mellan härbärgen där du sover i stora sovsalar så glöm inte öronpropparna.
Res hit med Prima Travel eller Vandra.

 

 

4. Amalfikusten, Italien
Placera vandringen i Italien och den säljer, det vet arrangörerna. Amalfikusten brukar kallas
Italiens vackraste kust med branta berg, grönskande terrasser och byar med jämna mellanrum. Särskilt romantisk är den kända vandringsleden Gudarnas stig. Mat och vin i världsklass, men också viss trängsel på etapperna. Svårt att hitta budgetboende på egen hand. Res hit med Prima Travel eller Äventyrsresor.

 

Har du andra tips?

Var finns den bästa vandrigen enligt dig? I Sverige? Utomlands? Skriv en kommentar!