Följ med M-magasin på en spännande resa till Peru! Vår resa börjar i inkastaden Cusco med en atmosfär som gör staden till den vackraste i Peru eller kanske i hela Sydamerika. Torgen och gränderna är upplysta på kvällen och souvenirer och hantverk säljs överallt. Strax utanför Cusco ligger de berömda inkaruinerna Qenqo och templet Sacsayhuamán med stenblock som bildar tre unika zick-zack murar. Vidare besöker vi en av resans absoluta höjdpunkter; inkastaden Machu Pichu. Tågresan hit går i dalgången längs Urubambafloden omgiven av branta berg och inkaruiner. Tåget klättrar uppför bergen och genom ett underbart djungellandskap innan vi når byn Aguas Calientes strax nedanför Machu Picchu. Det fantastiska och mytomspunna byggnadsverket Machu Picchu lämnar ingen oberörd och vi har gott om tid att gå runt i ruinerna.

Tåg till Ollantaytambo i Urubambadalen som var inkafolkets heliga dal. Vi ska också besökaen peruansk familjsom lever med dödskallarna från sina förfäder i nischer i väggarna! På vägen till Puno och Titicacasjön besöker vi gravarna Sillustani från Collakulturen som fanns långt innan Inka. Vi stannar också vid en bondgård för att se lamadjur och höra om hur man lever på det andinska höglandet.

Vid Puno ligger Titicacasjön som sägs vara världens högst belägna sjö, men detärinteriktigt sant. Den är dock världens högst navigerbara sjö.Vi åker på en båttur tillönIsla Taquile för att ätalunch hos en indianfamilj.

Resan avslutas i huvudstaden Lima som grundades 1535 av konkvistadoren Francisco Pizarro. Staden ligger högt på en klipphylla utmed Stilla Havet och har ca 8 miljoner invånare. Vi besöker katedralen och ser de gamla stadsdelarna samt hinner även med lite shopping innan vi reser hem.

Peru har ett av världens bästa kök och vi kommer att njuta av god mat och dryck under hela resan. Shoppingen är oändlig med vackert peruanskt hantverk som silversmycken, alpackatröjor, mössor, lädervaror och keramik.

En resa till Peru är något utöver det vanliga som ger minnen för livet!

Med oss under hela resan har vi vår mycket omtyckta reseledare och ciceron Peter Wik. Och som vanligt följer en representant från M-magasin med på resan.

Boka och läs mer hos Relasian Travel. Eller ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53.