Resetips i Santa Monica

Emma ska resa till Santa Monica, Los Angeles, och vill ha tips om boende och aktiviteter.

Hej!
Vi är ett gäng på 6 personer som tänk åka till Santa Monica i Los Angeles. Har här några frågor som jag undrar lite över. Vet du om det finns nåt relativt billigt lägenhetshotell eller hotell där
frukost ingår nära Santa Monica Beach?

Och vet du om det finns några bussresor till Hollywood? Och ungefär hur
långt är det till Hollywood från Santa Monica? Finns det något annant som kan vara bra att veta innnan man reser dit får du jättegärna berätta. Tack så mycket på förhand.
/Emma,

Svar: Hej Emma,

Det finns flera enklare hotell och motell inte långt från beachen i Santa Monica. En del erbjuder både kylskåp, vattenkokare och mikrovågsugn på rummet. I vissa större rum tillåts upp till sex personer. Då finns i regel två dubbelsängar och en bäddsoffa på rummet. Tänk på att man i USA anger priser exklusive skatt. Var noggrann med att få veta totalpriset för boende med frukost inklusive samtliga skatter.

Det är knappt två mil mellan Hollywood och Santa Monica. Jag studerade i Hollywood i mitten av 90-talet och minns att jag vid ett par tillfällen tog bussen till stranden och att det tog nästan två timmar i varje riktning! Detta ledde till att jag ganska snabbt investerade i en begagnad bil. Numera kan man med snabbussarna Rapid ”red buses”, avverka sträckan på mellan 30 – 60 minuter beroende på trafiken.

Dock kvarstår faktumet att man i Los Angeles bäst tar sig fram med bil. Kanske är det någon eller några av er som kan tänka sig köra en hyrbil åtminstone några dagar? Då kan ni köra den vackra kuststräckan på Pacific Coast Highway upp till Malibu och stanna till vid några av Los Angeles vackraste stränder. Missa inte Topanga State Park dit man når via en ringlande avtagsväg strax före Malibu. Där uppe bland Santa Monicabergen kan man vandra med oslagbar utsikt över Stilla Havet. En stunds avkoppling från bruset i en av världens största städer.  

Leta hotell/motell via följande webbsidor som också ger mycket annan bra information om Santa Monica:
 
www.santamonica.com

www.downtownsm.com

Länk till Los Angeles Lokaltrafik med kartor över bussar och tunnelbana samt en funktion för reseplanering:
www.metro.net