I annonssamarbete med BOOKBEAT

Att lyssna på en bok i mobilen är lika lätt som att lyssna på radio. Med den här guiden ger vid dig de bästa steg för steg-knepen och boktipsen som räddar hela sommaren.

M-magasins lilla ljudboksskola

Gör så här för att komma igång med BookBeat:

1. Registrera dig

Tillsammans med m-magasin får du prova BookBeat gratis 1 månad. Skapa ett konto på bookbeat.com/se/m-magasin och följ alla stegen.

2. Hämta hem appen till din mobil

Ladda ner BookBeat-appen i Appstore, Google Play eller där du brukar hämta appar till din telefon.

3. Logga in

Logga in med de användaruppgifter som du skapade på hemsidan.

4. Börja lyssna bland alla tusentals böcker!

 

Släpar du runt på tunga böcker? Behöver du inspiration till ny läsning? Med ljudboksappen BookBeat sparar du plats i handväskan och tack vare att böckerna är indelade i smarta kategorier är det enkelt att upptäcka nya bokfavoriter. När du åker på resa är det bara att ladda ner boken till mobilen. Om du har ont om utrymme går det lika bra att streama. Här får du hjälp med att komma igång!

 

5 perfekta tillfällen för en ljudbok:

1. Ifall du tröttnat på samma prat

Pratar din partner om saker som du redan hört hundra gånger förut? Det är nu ni behöver några nya, fräscha samtalsämnen. Lyssna på en ljudbok tillsammans, ett toppensätt som öppnar till nya diskussioner.

I den hyllade boken ”Omgiven av idioter” lär författaren Thomas Eriksson dig hur du kan förstå människor som är svåra att förstå, och varför de beter sig på ett visst sätt. Kanske det är nu du får svar på varför din man klarar av att gå förbi diskberget?

2. När du vill ha sällskap

Gräs som växer och blommor som behöver fixas… Sommar på landet betyder ofta en lång att göra-lista. Ljudboken blir ett supersällskap och som bonus kan du fortfarande pyssla med annat medan du lyssnar.

”Vi mot er” klättrade snabbt upp på topplistan. Den här boken är en stark berättelse om när relationer i en småstad går i kras och vad hat kan göra med människor. Det här är Fredrik Backmans fortsättningen på succéromanen ”Björnstad”.

3. Om du vill ha en träningskompis

Passa på att fånga dagen ordentligt och gå ut på en promenad i solen. Testa att lyssna på en ljudbok – plötsligt har du promenerat en timme!

Den hyllade författaren Ninni Schulmans senaste spänningsroman ”Bara du” handlar om när kärleken övergår till besatthet. Iris längtar efter en man och plötsligt dyker den charmiga Pål upp. Relationen blir intensiv och vännerna till Iris börjar undra. Kanske den här relationsrysaren får hålla dig sällskap på nästa promenad?

4. När du behöver en time out

Sommarlov med barnbarnen? Supermysigt, men ibland kan det bli för mycket. Pausa i tvättstugan med ett par kapitel av en ljudbok, det är du värd. Och du, vi har böcker till barnbarnen också.

Deckardrottningen Sofie Sarenbrants böcker hamnar alltid på topplistan och den här är inget undantag. ”Syndabocken” är en spännande bok där en tonårspojke hittas mördad efter ett inbrott. Misstankarna riktar sig till familjens städerska, men är det verkligen hon? Psst… Lyssna på den här då det fortfarande är ljust ute.

5. Då myskvällen inte blir av

Ni skulle ha myskväll i soffan, men en halvtimme in i filmen hör du snarkningar från din partner. Ta chansen och lyssna på en roman, toppen då du vill varva ner och njuta av din egen tid.

”Mellan himmel och hav” är den första delen av Anna Fredrikssons romantrilogi. Låt dig drömma bort till Österlen där du får följa flera generationer kvinnor och deras familjehemligheter. En ny favorit på önskelistan?

 

Tips! Testa familjekontot – ett konto, flera användare – så kan hela familjen lyssna samtidigt.